Με κομμένη την ανάσα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜε κομμένη την ανάσαΠαρασκευή, Ιανουάριος 26, 2018 - 20:21

❱❱ Μαραθώνια η δίκη για κακοποίηση ανηλίκου με κατσαβίδι από τρεις συμμαθητές του σε δημοτικό σχολείο

Από την
Εύα Παπαδάτου

Εως αργά χθες το βράδυ εκδικαζόταν η πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά υπόθεση βιασμού ανηλίκου με αιχμηρό αντικείμενο από τρεις συμμαθητές του, στις τουαλέτες δημοτικού σχολείου του Βόλου!

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 11 το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κανένα από τα τέσσερα

παιδιά δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τα τρία παιδιά είναι βιασμός από κοινού κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση. Οι μάρτυρες που... παρήλασαν ήταν δεκάδες, μεταξύ των οποίων οι γονείς των τριών παιδιών που κατηγορούνται, η μητέρα και ο πατριός του θύματος, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αγριότητα με την οποία έγιναν οι ειδεχθείς σεξουαλικές πράξεις σε βάρος του δεκάχρονου τότε μαθητή σόκαρε ακόμα και τους δικαστές. Από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τις 21 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ο άτυχος ανήλικος μαθητής της πέμπτης τάξης του δημοτικού κακοποιήθηκε βάναυσα με κατσαβίδι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα από δύο αγόρια και ένα κορίτσι ηλικίας 11 ετών, μαθητές της έκτης τάξης. Σε διάστημα, δηλαδή, 40 ημερών το παιδί βασανίστηκε τουλάχιστον 20 φορές!

Τελικά, αποφάσισε να μιλήσει για την κόλαση που ζούσε στον πατριό του, ο οποίος προχώρησε αμέσως σε καταγγελία. Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, ιατροδικαστικές εκθέσεις, ψυχιατρικές εκτιμήσεις, εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, όπως και πλήθος γνωματεύσεις και έγγραφα. Ολο το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών, όπως και οι γονείς τους. Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, ενώ στις 9 Νοεμβρίου 2018 θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον δεκάχρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα