«Τσιν τσιν» με... «μπιρόκρασο»

16:33 1/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣ«Τσιν τσιν» με... «μπιρόκρασο»Τρίτη, Μάρτιος 1, 2016 - 16:28

Ζυθοποιία της Αγγλίας συνδύασε ξανθιά μπίρα και λευκό κρασί και δημιούργησε την bwine!

Το ερώτημα προκύπτει βασανιστικά κάθε φορά που η παρέα συγκεντρώνεται: «Τι θα πιούμε, μπίρα ή κρασί;» Επικρατεί αμηχανία για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι που ακούγονται και οι δύο επιλογές, από διαφορετικά μέλη της συντροφιάς. Για να μην ξανασυμβεί αυτό και έρθει οποιοσδήποτε σε δύσκολη θέση, ζυθοποιία στο Νότιγχαμ της Αγγλίας αποφάσισε να λανσάρει μπίρα και κρασί σε ένα ποτό, το οποίο ονόμασε bwine.

Η Espresso

weekend (το Σαββατοκύριακο 05-06/03) παρουσιάζει:
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ
Τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού σε μία διπλή κασετίνα


Το καινοτόμο αποτέλεσμα της προσπάθειας των υπευθύνων της ζυθοποιίας Castle Rock παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο κοινό. Εχει τον τίτλο «New Era», που σημαίνει «Νέα Εποχή», και οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως αποτελεί τέλειο συνδυασμό μιας ξανθιάς (μπίρας) μ' ένα λευκό (κρασί).
Τη δημιουργία ενός ποτού που θα συνδυάζει την μπίρα με το κρασί εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο οινολόγος Νταν Γκίλιλαντ. Ο δημιουργός εργαζόταν στην μπιραρία της εταιρίας για τρία ολόκληρα χρόνια, προτού αποφασίσει να κάνει την προσπάθεια για το «μπιρόκρασο».

Χρειάστηκε άλλα τόσα χρόνια μέχρι να κάνει πράξη την ιδέα του και το αποτέλεσμα των δοκιμών να είναι ένα προϊόν που θα μπορεί να προσφερθεί στην κατανάλωση. «Σκέφτηκα αυτό το είδος ποτού όταν έμαθα πως αμερικανική ζυθοποιία έστειλε στην Αίγυπτο έναν αρχαιολόγο, ο οποίος ανακάλυψε πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν αλκοολούχα ποτά αναμιγνύοντας διάφορα υλικά, όπως το μέλι και ο μούστος» λέει ο Γκίλιλαντ. Δεν παραλείπει να σημειώσει πως αυτή την περίοδο οι παραγωγοί μπίρας, διεθνώς, πειραματίζονται με νέα προϊόντα, αλλά και με την επαναφορά ποικιλιών ποτού που δεν κυκλοφορούσε τα τελευταία χρόνια.

Δοκιμάζουν μάλιστα διαφορετικές τεχνικές παραγωγής, φιλοδοξώντας να αλλάξουν το σκηνικό στην κατανάλωση της μπίρας. Ετσι, εκείνος σκέφτηκε να κάνει τη δική του προσπάθεια, αλλά με κάτι εντελώς καινούργιο.
Ηδη, οι πρώτοι κάτοικοι του Νότιγχαμ έχουν δοκιμάσει το bwine (μπιγουάιν) και οι υπεύθυνοι της ζυθοποιίας μελετούν τις αντιδράσεις τους. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα το προϊόν στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα