Τρίτο ημίχρονο με «πόλεμο» ανακοινώσεων

ΑΘΛΗΤΙΚΑΤρίτο ημίχρονο με «πόλεμο» ανακοινώσεωνΔευτέρα, Φεβρουάριος 15, 2016 - 17:28

Επεισοδιακό ήταν το... τρίτο ημίχρονο του προχθεσινού αθηναϊκού ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ΑΕΚ - Ολυμπιακός (1-0). Λίγα δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα της λήξης στο ΟΑΚΑ

ξέσπασε «πόλεμος» δηλώσεων και αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές με αφορμή τη διαιτησία του Καλογερόπουλου. Το παράδοξο της υπόθεσης, έπειτα από αρκετά χρόνια, είναι οι έντονες διαμαρτυρίες της ομάδας του Πειραιά.

«Απόψε (σ.σ.: προχθές) είδαμε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Πού είναι απόψε οι κ. Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Πού είναι ο ψηλός, παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας; Ολοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι» ανέφεραν κύκλοι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για τις αποφάσεις του Αθηναίου ρέφερι.

Εκτός ελέγχου μετά το τέλος του ματς, κι ενώ οι συμπαίκτες του Σιόβας και Μαζουακού έδειχναν κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο τα τέσσερα δάχτυλα του χεριού τους (προφανώς για το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη), ήταν ο Κασάμι: «Γελοίες οι αποφάσεις του διαιτητή, δεν είχε α....... H ΑΕΚ είναι μικρή ομάδα γιατί είναι 16 πόντους πίσω από εμάς» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στη Nova.

Ο Ελβετός μέσος του Ολυμπιακού κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ και πιθανότατα θα κληθεί να ανακαλέσει όσα είπε. Εάν η πειραϊκή ΠΑΕ θεωρηθεί υπαίτια για τις δηλώσεις του, μπορεί να της επιβληθεί τιμωρία της έδρας της για μια αγωνιστική.

Το φύλλο αγώνα, πάντως, είναι επιβαρυντικό για τον αντιπρόεδρο της Δικέφαλος 1924 Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς φέρεται ότι απείλησε τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο. «Μετά τη λήξη του αγώνα ο παρατηρητής διαιτησίας Κύρκος Δημήτριος μας δήλωσε ότι: στο 30΄ του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης Δημήτριος, λέγοντάς του σε έντονο ύφος: "Α....., τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα, ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γ..... γ... τη συμμορία σας". Μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντάς του: "Θα σε τινάξω στον αέρα. Ξέρω πού μένεις και τι κάνεις. Είσαι μέλος της συμμορίας"» γράφτηκε συγκεκριμένα στις παρατηρήσεις του φύλλου αγώνος.

«Ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες»

Αρκετή συζήτηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη (φωτό) μετά τη σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. «Ηταν μία ΑΕΚ από τα παλιά. Πενήντα χιλιάδες κόσμος χάρηκε. Δεν ήταν μία νίκη απάτη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε θέλουμε κάποιοι είτε όχι, θα το αλλάξουμε. Οσοι αγαπάμε πραγματικά το καθαρό ποδόσφαιρο πρέπει να προσπαθήσουν να φύγουν αυτές οι γκρανκάσες. Δεν βλέπετε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Σήμερα (σ.σ.: προχθές) κανονικά δεν έπρεπε να πω ότι η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δικέφαλος 1924 εξερχόμενος από το ΟΑΚΑ.

Ειρωνεία από Παναθηναϊκό

Η ήττα του Ολυμπιακού δεν έμεινε ασχολίαστη από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. «Θρήνος στο Πακιστάν για την απώλεια του αήττητου» ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου επικοινωνίας της «πράσινης» ΠΑΕ Σταμάτη Γαρρή στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα