Αλεξανδρούπολη: Τους μάχες κατά του ISIS σε Ιράκ - Συρία είχε προορισμό το οπλοστάσιο που έκρυβαν οι Κούρδοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑλεξανδρούπολη: Τους μάχες κατά του ISIS σε Ιράκ - Συρία είχε προορισμό το οπλοστάσιο που έκρυβαν οι ΚούρδοιΔευτέρα, Φεβρουάριος 15, 2016 - 16:22

Συναγερμός σήμανε στις αρχές ασφαλείας της χώρας, όταν, σε ειδικές κρύπτες μέσα σε δύο αυτοκινούμενα τροχόσπιτα στην Αλεξανδρούπολη και στα σύνορα,

βρέθηκαν κρυμμένα χιλιάδες σφαίρες και πολεμικά τυφέκια. Οπως αποδείχθηκε, τα μετέφεραν τρεις Κούρδοι από το Ιράκ με βρετανικά διαβατήρια και προορίζονταν για ομοεθνείς τους αντάρτες, οι οποίοι πολεμούν κατά των τζιχαντιστών στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Οι δύο Κούρδοι, ηλικίας 30 και 38 ετών, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού το βράδυ της Παρασκευής, κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου είχαν σταθμεύσει το τροχόσπιτό τους, ενώ ο τρίτος συνελήφθη από αστυνομικούς στους Κήπους Εβρου. Με την υπόθεση ασχολούνται στενά τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή είχαν δώσει πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές για την παρουσία των τριών αλλοδαπών, καθώς είχαν εντοπίσει ύποπτες κινήσεις τους.

Οι δύο πρώτοι Κούρδοι είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη στις αρχές Φεβρουαρίου και, παρά το γεγονός πως ταξίδευαν με το αυτοκινούμενο, είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οταν οι λιμενικοί ερεύνησαν το τροχόσπιτο, ανακάλυψαν ειδικές κρύπτες στις οποίες ήταν κρυμμένα 18 πυροβόλα τυφέκια με κινητό ουραίο, κατάλληλα για ελεύθερους σκοπευτές, 27.000 σφαίρες των 22 χιλιοστών και 12.000 βολίδες των 5,5 χιλιοστών! Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν επίσης από την ΕΥΠ, συνελήφθη στους Κήπους Εβρου ο τρίτος Κούρδος με διαβατήριο Βρετανίας, που επίσης κινείτο με τροχόσπιτο. Στην κατοχή του 40χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν άλλα τέσσερα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, οκτώ διόπτρες και περίπου 200.000 σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ανήκουν στην ίδια ομάδα Κούρδων μαχητών και τα πολεμοφόδια προορίζονταν για τους συμπατριώτες τους στο Κομπάνι και στη Μοσούλη, οι οποίοι μάχονται ενάντια στο ISIS. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα