ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥΣ» ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥΣ» ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ!Δευτέρα, Απρίλιος 11, 2016 - 18:48

Από τα πλέι… ωχ στα πλέι… ουφ! Επί 80 λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τη φωτιά, αλλά τελικά το «θρίλερ» είχε χάπι εντ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά», χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, είχε «παγωμένα» τα φτερά του λόγω της άδειας Τούμπας, δυσκολευόταν επί 80’ να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά με γκολ των Λέοβατς

στο 80’ (με σουτ-φωτοβολίδα) και Μακ (επέστρεψε ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές) νίκησε 2-0 και θα είναι στα πλέι οφ.

Πριν από τον αγώνα «σκόραρε» και η ανθρωπιά. Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή του κόσμου στην κοινωνική δράση του ΠΑΟΚ, που «Γιορτάζει και Προσφέρει» τρόφιμα υπέρ των συσσιτίων των Ιερών Μητροπόλεων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Με τις περισσότερες από 90 παλέτες που συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας (αντιστοιχούν σε σχεδόν 70 τόνους τρόφιμα), σημειώθηκε μοναδικό ρεκόρ προσφοράς

■ Ο ένας σέρβιρε, ο άλλος σκόραρε
Οι αλλαγές του Πογέτ (Μπαρμπόσα σέρβιρε και Πέκχαρτ σκόραρε) άλλαξαν την εικόνα της ΑΕΚ, που πήρε εύκολα τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε πολύ ενδιαφέρον ματς, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 23' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ανσαριφάρντ για οφσάιντ, ενώ στο 28' η ΑΕΚ είχε δοκάρι σε σκαστό σουτ του Γιόχανσον.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και άρχισε να πιέζει τον Πανιώνιο. Η υπεροχή της ευδοκίμησε στο 72' με τον Πέκχαρτ.

Ο Μπαρμπόσα γύρισε από αριστερά και ο Τσέχος, σαν... Ζλάταν, βρήκε με τακουνάκι την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα! Ο Τσέχος, που ήταν σε μεγάλη βραδιά, ξαναχτύπησε μέσα σε οκτώ λεπτά και... τελείωσε τον Πανιώνιο στο 80': Ωραία μπαλιά του Μπαρμπόσα για τον Πέκχαρτ, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στον Οικονόμου και κατέληξε στα δίχτυα. Εκεί τελείωσαν όλα.

■ Δίκαιη μοιρασιά στην Τρίπολη!
Ο Αστέρας καιγόταν για τους βαθμούς, ωστόσο έμεινε στο δίκαιο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Τρίπολη. Οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+3'), με τον αμυντικό του «Τριφυλλιού» Τελάντερ να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα από το πλασέ του Μάσα και πλέον έχουν λίγες ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ - αν, φυσικά, δεν πάρει άδεια ο Πανιώνιος.

«Θέλαμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, γιατί θα κάναμε βήμα για τα πλέι οφ. Μένει μία πικρία, γιατί χάσαμε την ευκαιρία στο τέλος. Αλλά ήμασταν νευρικοί, κάναμε λάθη και δεν ήμασταν απειλητικοί. Ο αντίπαλος είναι μία μεγάλη ομάδα, που έπαιξε σωστά» τόνισε ο κόουτς του Αστέρα Μάκης Χάβος, ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι ανέφερε: «Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου υποφέραμε πολύ από τη φυσική κατάσταση μερικών παικτών του Αστέρα».

■ «Περίπατος» και ρεκόρ στο Αγρίνιο
Σε περίπατο μετέτρεψε την έξοδό του στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός, συντρίβοντας 5-2 τον Παναιτωλικό. Οι «ερυθρόλευκοι», που αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την αναμέτρηση, έφτασαν τις 13 νίκες εκτός έδρας σε 15 φετινά παιχνίδια, ισοφαρίζοντας έτσι το (δικό τους) ρεκόρ της σεζόν 2003-04.
Εξαιρετικός για τους πρωταθλητές ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ (7') και μοίρασε μία ασίστ (στο γκολ του Πάρντο στο 86'), ενώ ακόμη μία θετική εμφάνιση κατέγραψαν ο Ερνάνι, δίνοντας δύο ασίστ (στο 7' στον Φορτούνη και στο 30' στον Ντα Κόστα), αλλά και ο Σεμπά (με γκολ στο 57' και ασίστ στο 69' στον Πουλίδο).

Οι Αγρινιώτες, που ξύπνησαν αργά, βρήκαν δίχτυα με τον Ουάρντα και τον Κάπελ στο 88' και το 90', αντίστοιχα.

■ Τρεις «ροπαλιές» σε λάτιν ρυθμούς
Ο Ηρακλής πέρασε από την Κομοτηνή σε… λάτιν ρυθμούς, σπάζοντας το αρνητικό σερί των έξι συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη! Ηταν η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση, με την οποία «υπέγραψε» τη νίκη (0-3) επί του Πανθρακικού. Τον λάτιν χορό των γκολ άνοιξε στο 18’ ο Λεοζίνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» έκαναν σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χρειάστηκε να φτάσουν στο τέλος του παιχνιδιού για να πανηγυρίσουν άλλα δύο γκολ.

Οι δύο αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου έβγαλαν το «μεροκάματο». Στο 88’ ο Ρομάνο και στο 89’ ο Περόνε έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-3. Ξεχωριστό παιχνίδι για τον Μάκη Γιαννίκογλου. Ο Ελληνας πορτιέρο πραγματοποίησε όχι μόνο το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηρακλή, αλλά αυτό ήταν και το πρώτο του παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα.

Ονειρα Ευρώπης (και) στο ημίφως
Ονειρα Ευρώπης κάνει ο ΠΑΣ, που έστω κι αν δεν ήταν καλύτερος με τον Μανιά κέρδισε τον Πλατανιά με 2-0.

Η ομάδα της Κρήτης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έχασε τρομερή ευκαιρία στο 7' να ανοίξει το σκορ με τον Μουνάφο. Κι αφού δεν τα κατάφερε, ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε αμέσως. Ο ΠΑΣ στην πρώτη, ουσιαστικά, επίθεσή του άνοιξε το σκορ στο 24' (1-0) με τον Μανιά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η ομάδα των Χανίων έπαιξε μονότερμα τους Γιαννιώτες και δικαιούνταν σίγουρα ένα γκολ.

Εχασε σωρεία ευκαιριών, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Πλατανιά. Σαν να μην έφτανε αυτό, έπεσε και η τάση του ρεύματος στους Ζωσιμάδες στο 81', με συνέπεια να διακοπεί το ματς. Με το που ήρθε το ρεύμα σκόραρε ξανά ο Μανιάς στο 84', τελειώνοντας το ματς.

■ Με το μυαλό στην έφεση η «τεσσάρα»
Η αφαίρεση βαθμών (-3) για όσα έγιναν στο Περιστέρι στον αγώνα με την ΑΕΚ μπορεί να του έκοψε τα φτερά, ωστόσο ο Ατρόμητος κέρδισε 4-2 την Καλλονή, ελπίζοντας να δικαιωθεί ο αγώνας του και να προλάβει το... τρένο των πλέι οφ.

Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι Περιστεριώτες να κερδίσουν την έφεση που έχουν ασκήσει και να τους επιστραφούν οι βαθμοί, να μην πάρει άδεια συμμετοχής ο Πανιώνιος και παράλληλα να τερματίσουν στην έκτη θέση.

Παρότι όλα αυτά είναι δύσκολα, η ομάδα του Δέλλα, που σκόραρε με τους Ματέι (5'), Ουσέρο (6'), Μπρίτο (60'), Λε Ταλέκ (77'), όπως έδειξε χθες στη Μυτιλήνη είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα.

Από την πλευρά τους, με ψηλά το κεφάλι θέλουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα οι Νησιώτες, που, αν και είχαν βρεθεί πίσω 2-0, βρήκαν το σθένος και ισοφάρισαν σε 2-2 με τους Μανούσο (52' πέν.), Αναστασιάδης (57').

■ Η αλλαγή δικαίωσε τον Ελευθερόπουλο
Μπήκε στο 75’ και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ελευθερόπουλο σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον! «Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε η είσοδος του Γιουσούφ.

Ο μεσοεπιθετικός της Βέροιας κατάφερε να κάνει το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας έτσι τον έναν βαθμό στην ομάδα του. Η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο στο 29’, με αυτογκόλ του Ναζλίδη, σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Από την αρχή της η αναμέτρηση είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ. Το τελικό 1-1 θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα, αφού τόσο η Βέροια όσο και η Ξάνθη είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Πογέτ: Ντροπή να παίζουμε χωρίς κόσμο»

Στην πρωτόγνωρη εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο. «Καταρχάς, ένα μήνυμα σημαντικό για όλους: Ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν είναι ποδόσφαιρο. Ολοι μας παίζουμε για τον κόσμο μας, οπότε, αν λείπει ο κόσμος... Αν σκεφτεί κανείς ότι αν χρειαστεί να παίξεις, αν γίνει το Κύπελλο, έναν ημιτελικό χωρίς κόσμο, όπως και ένα ματς των πλέι οφ, είναι ντροπή. Η απόφαση πρέπει να είναι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την ΕΠΟ, ώστε να είναι δυνατόν να έρθουν στο γήπεδο οι οπαδοί για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτοί που αποφασίζουν αυτοί θα πρέπει να δώσουν τη λύση για το ποδόσφαιρο και να μη ρίχνουν τις ευθύνες και τις τιμωρίες στους οπαδούς της κάθε ομάδας. Αγωνιστικά συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: «Σίγουρα επηρεαστήκαμε από την απόφαση για την αδειοδότηση, όπως και από το γεγονός ότι πετύχαμε τον στόχο μας»

Πρώτος και στις ασίστ ο Κώστας Φορτούνης

ΕΣΠΑΣΕ όλα τα ρεκόρ ο Κώστας Φορτούνης, που μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα πέτυχε χθες ένα σημαντικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, έφτασε στις 12 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Τσόρι Ντομίγκες, που κατείχε το ρεκόρ με 11.

Παράλληλα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, αφού με το χθεσινό γκολ του έφτασε στα 17 και ο δεύτερος (δεν υπολογίζεται ο Γιάννου με 13, μια και έχει φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα) έχει μόλις 11. Στο μεταξύ, ο προπονητής του Ολυμπιακού, μιλώντας για τη νίκη στο Αγρίνιο τόνισε: «Ο Ολυμπιακός πάντα δυσκολεύεται σε αυτήν την έδρα. Κάναμε μία δίκαιη και καθαρή νίκη. Συγχαίρω τους παίκτες μου για το μεγαλύτερο διάστημα που έπαιξαν τόσο καλά».

«Στα τελευταία λεπτά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά και πάλι στο πιο μεγάλο μέρος του ματς παίξαμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου» συμπλήρωσε ο Μάρκο Σίλβα, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

Keywords
φοντο, φοντο, ουφ, ΠΑΟΚ, γκολ, συμμετοχή, δραση, θεσσαλονικη, ΑΕΚ, πανιωνιος, ολυμπιακος, εμφάνιση, ηρακλης, κομοτηνη, ονειρα, κρητη, σωρεία, περιστερι, μυτιληνη, ξανθη, βεροια, οακα, επο, λύση, παναθηναικος, καθαρα δευτερα, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, προσφορες, ολυμπιακοί αγώνες, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, ξανα, δυνατα, αδεια, βημα, εδρα, εθνικη, επο, ζλαταν, κοντρα, οακα, ονειρα, παιχνιδια, σθενος, φυσικη, αγρινιο, αμυνα, απριλιος, ατρομητος, αφαιρεση, βραδια, γκολ, γεγονος, γινει, γηπεδο, δευτερο, διαστημα, διχτυα, δοκαρι, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, εμφάνιση, εξι, επρεπε, ζωσιμαδες, εικονα, ημιχρονο, κυβερνηση, κυπελλο, λαθη, λειπει, λύση, ληξη, μυαλο, νικη, ντροπη, ομαδα, παντα, οκτω, ουσιαστικα, οφσαιντ, ποδοσφαιρο, ρεκορ, ρευμα, σεζον, σερι, σιγουρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σουπερ, σωρεία, ταση, τρενο, τριπολη, φυσικα, φτερα, αγωνας, εμφανισεις, κωστας, ομαδες, ουζουνιδης, παιχνιδι, υπεροχη, χαβος
Τυχαία Θέματα