Τραπεζίτες αλλάζουν φύλο

ΚΟΣΜΟΣΤραπεζίτες αλλάζουν φύλο Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018 - 20:35

❱❱ Νέα προνόμια-δώρο της Goldman Sachs στους υπαλλήλους της στη Βρετανία

Αλλαγές φύλου και θεραπείες γονιμότητας «κερασμένες» από τη διοίκηση προσφέρει η Goldman Sachs στους τραπεζίτες της στη Βρετανία.

Ο οικονομικός κολοσσός ανακοίνωσε στο προσωπικό του στο Λονδίνο

ότι στο εξής στα προνόμιά του θα συγκαταλέγονται οι δωρεάν επεμβάσεις αλλαγής φύλου και οι εξωσωματικές, κίνηση που έχει ως στόχο να αλλάξει το image του «συντηρητικού club ανδρών της παλιάς σχολής», που ακολουθεί την τράπεζα εδώ και δεκαετίες, αλλά και να ενθαρρύνει τις γυναίκες εργαζόμενες να παραμείνουν σε αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει απόκλιση ύψους 72% ανάμεσα στα bonus που πληρώνονται σε άντρες και γυναίκες εργαζομένους της στην Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης γυναικών σε υψηλά πόστα. Οι 6.000 εργαζόμενοί της θα μπορούν να προβούν στις θεραπείες που επιθυμούν, με τα έξοδά τους να καλύπτονται από τα εταιρικά ασφαλιστικά συμβόλαια.

Το μητρικό γάλα

Τα νέα αυτά προνόμια ανακοινώθηκαν λίγους μήνες αφότου η Goldman Sachs έγινε η πρώτη εταιρία στη Βρετανία που προσφέρθηκε να μεταφέρει το μητρικό γάλα των μαμάδων που εργάζονται εκτός έδρας στα σπίτια τους με δικά της έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα, που είναι γνωστή στον χώρο με το ψευδώνυμο «τεράστιο βαμπίρ χταπόδι» για τον έλεγχο που ασκούσε στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, προσφέρει δωρεάν αλλαγές φύλου στο προσωπικό της στις ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία, ενώ το ίδιο κάνουν και αρκετές εταιρίες της Silicon Valley, όπως το Netflix.

Η πρώτη βρετανική εταιρία που συμπεριέλαβε τις εν λόγω επεμβάσεις στις παροχές της ήταν ο τραπεζικός όμιλος Lloyds.

Το κόστος της επέμβασης αλλαγής φύλου στη Βρετανία υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ και θεωρείται δυσβάσταχτο για τους περισσότερους υποψηφίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα