Τραπεζικοί υπάλληλοι έβαλαν χέρι σε θυρίδες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤραπεζικοί υπάλληλοι έβαλαν χέρι σε θυρίδεςΤετάρτη, Μάιος 16, 2018 - 12:24

❱❱ Εξι υπάλληλοι της Εθνικής κατηγορούνται ότι βούτηξαν μετρητά ύψους 100.000 ευρώ και 3.196 δολαρίων, και κοσμήματα αξίας άνω των 2.600.000 €!

Στα πρόθυρα... εμφράγματος είχαν φτάσει οι 13 ενοικιαστές εννέα θυρίδων σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

όταν αποκαλύφθηκε ότι τα τιμαλφή τους είχαν κάνει φτερά! Η πολύκροτη υπόθεση εξιχνιάστηκε έξι χρόνια μετά και ως υπαίτιοι κατηγορούνται έξι τραπεζικοί υπάλληλοι που έβαλαν στο χέρι μετρητά ύψους 100.000 ευρώ και 3.196 δολαρίων και τιμαλφή αξίας άνω των 2.600.000 ευρώ!

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς άσκησε δίωξη από τον εναντίον των έξι υπαλλήλων ηλικίας 61 έως 64 ετών, οι οποίοι είναι σήμερα συνταξιούχοι, καθώς φέρονται από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι εκμεταλλεύονταν την πρόσβαση που είχαν στις Θυρίδες του υποκαταστήματος της οδού Ιωνος Δραγούμη.

Οπως προέκυψε, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα τους καθήκοντα ήταν υπεύθυνοι... ασφαλείας (!) των θυρίδων, τις άνοιγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης στις κλειδαριές. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν ο τρόπος με τον οποίον τις άνοιγαν και άρπαζαν το περιεχόμενο τους, που ήταν μετρητά, αλλά και χρυσές λίρες, ρολόγια και χρυσαφικά.

Βροχή μηνύσεων

Η υπόθεση με τις... «τρύπιες» θυρίδες ήρθε στο φως το 2012, όταν ο ιδιοκτήτης μιας από αυτές τη βρήκε άδεια. Όταν αποκαλύφθηκαν οι υπόλοιπες κλοπές (που είχαν αρχίσει το 1999), ακολούθησε βροχή μηνύσεων από άλλους 13 ιδιοκτήτες, οι οποίοι κατήγγειλαν έξαλλοι στα αστυνομικά τμήματα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας τους είχε κάνει φτερά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Στο μεταξύ, οι δικαιούχοι προσέφυγαν στα δικαστήρια, καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας και εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Ολο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν ενδελεχείς έρευνες, αυτοψίες και πραγματογνωμοσύνες για να βρεθούν οι υπαίτιοι. Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκόμενων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο. Ήδη, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς, ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα