Το νέο στοίχημα του Σίλβα

ΑΘΛΗΤΙΚΑΤο νέο στοίχημα του ΣίλβαΠαρασκευή, Δεκέμβριος 11, 2015 - 15:54

Απογοήτευση. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει το κλίμα που επικράτησε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού την επομένη τής εντός έδρας ήττας (3-0) από την Αρσεναλ και του αποκλεισμού από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Το μεγάλο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα είναι πλέον να ανεβάσει το ηθικό των παικτών, όχι για να κοιτάξουν

μπροστά (πρωτάθλημα και Κύπελλο), αλλά... ψηλά, εν όψει της συνέχειάς τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Αλλωστε, τις προηγούμενες τέσσερις φορές στην τελευταία πενταετία που βρέθηκε η ομάδα του Πειραιά στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» δεν της έδωσαν την ανάλογη σημασία. Την περίοδο 2014-2015 και 2012-2013 αποκλείστηκαν από Ντνιεπρ και Λεβάντε αντίστοιχα στους «32», το 2011-2012 από τη Μέταλιστ στους «16», και το 2010-2011 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τρίτο προκριματικό γύρο.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω τι έχει γίνει στο παρελθόν. Δεν βρισκόμουν στην ομάδα, ούτε έχω σχέση με το τι συνέβη παλιά. Είχα δει τα ματς του Ολυμπιακού στο παρελθόν, αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Είμαστε τελείως διαφορετική ομάδα» υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών για τις προηγούμενες παρουσίες του πειραϊκού συλλόγου στο Γιουρόπα Λιγκ, προσθέτοντας πως «έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, και θα πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ για να πάρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Περιμένουμε την κλήρωση (σ.σ.: την προσεχή Δευτέρα) βεβαίως, για να δούμε και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν πολλές ομάδες».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα βρεθούν στο γκρουπ των ισχυρών, ευελπιστώντας πως θα βρουν στους «32» έναν βατό αντίπαλο προκειμένου να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Εξάλλου, όπως φάνηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχει υλικό για να προχωρήσει και να διακριθεί. Το «κλειδί» για την επιτυχία, σύμφωνα με τον σύμβουλο στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ, είναι «να μείνουμε ενωμένοι ως ομάδα, να σηκωθούμε στα πόδια μας. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση και στα παιδιά, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νίκες αλλά και ήττες. Θα δούμε την κλήρω-

ση και θα πάμε για το καλύτερο στο Γιουρόπα». Εκτός από ότι στον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ τού στοίχισε 5.500.000 ευρώ (έχει όμως εξασφαλισμένα έσοδα 29.000.000 ευρώ), χάνεται παράλληλα η μάχη της Ελλάδας για την ανακατάληψη της 13ης θέσης στην κατάταξη της UEFA. Κάτι που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, ο πρωταθλητής της Σούπερ Λίγκας 2016-2017 θα δώσει δύο προκριματικούς γύρους για να συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2017-2018.

Στο μεταξύ, οι Τάσος Αυλωνίτης και Ανδρέας Μπουχαλάκης βρέθηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ εν όψει του τηλεμαραθώνιου της ΕΡΤ, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, αλλά και για την ενίσχυση της UNICEF.

Keywords
Τυχαία Θέματα