Το κλουβί του θανάτου

ΚΟΣΜΟΣΤο κλουβί του θανάτουΔευτέρα, Οκτώβριος 10, 2016 - 17:35

Οι επισκέπτες πάρκου στην Αυστραλία μπορούν να κολυμπούν (προστατευμένοι) δίπλα σε κροκοδείλους

Πρόσωπο με πρόσωπο με γιγάντιους κροκοδείλους μπορεί να βρεθεί κανείς στην Αυστραλία, αρκεί να έχει το θάρρος να μπει στο «κλουβί του θανάτου». Το πάρκο Crocosaurus Cove στο Ντάργουιν, που φιλοξενεί περισσότερους από 200 κροκοδείλους, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κολυμπήσουν δίπλα στο πιο επικίνδυνο ερπετό του πλανήτη.



Δεν έχουν παρά να φορέσουν τη μάσκα τους, να πάρουν βαθιά ανάσα και να βυθιστούν στη δεξαμενή

που φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους κροκοδείλους. Αν και το μήκος τους ξεπερνά τα πέντε μέτρα και είναι από τη φύση τους επιθετικοί, οι επισκέπτες δεν κινδυνεύουν να γίνουν το ημερήσιο «γεύμα» τους, καθώς προστατεύονται από διάφανο κλουβί, με το οποίο βυθίζονται στο νερό.

Απόλυτα ασφαλές

Οι ιδιοκτήτες του πάρκου το αποκαλούν «το κλουβί του θανάτου», όμως, όπως επισημαίνουν, είναι απόλυτα ασφαλές, καθώς είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό υλικό.



Αρχικά οι τολμηροί επισκέπτες κολυμπούν στην επιφάνεια του νερού, περιτριγυρισμένοι από το κλουβί, ενώ οι υπάλληλοι του πάρκου ταΐζουν τον κροκόδειλο σε απόσταση αναπνοής. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι βυθίζουν το κλουβί και μαζί του τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να θαυμάσουν το ερπετό να κολυμπάει δίπλα τους.

Η παραμονή στο «κλουβί του θανάτου» διαρκεί 15 λεπτά και το κόστος ανέρχεται στα 110 ευρώ για ένα άτομο και στα 170 για ζευγάρι. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται και η επίσκεψη σε άλλες ατραξιόν του πάρκου. Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία των επισκεπτών που επιτρέπεται να ζήσουν την εμπειρία.

Για να είναι διασφαλισμένοι οι διοργανωτές ότι μπορούν να διαχειριστούν το στρες αλλά και τον φόβο που ούτως ή άλλως προκαλεί η κοντινή επαφή με τους κροκοδείλους, απαγορεύουν σε όποιον είναι κάτω των 15 ετών την είσοδο στο κλουβί. Επίσης, όποιος είναι κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από κάποιον ενήλικο.

Η ζήτηση είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι το «κλουβί του θανάτου» λειτουργεί μόνο 12 φορές το 24ωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα