Το καλοκαίρι της παράνοιας: Επνιξε με ζώνη τη μητέρα του στο σπίτι τους στην Πυλαία

12:29 2/8/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΨυχολόγος υποστηρίζει ότι οι πυρκαγιές στην Αττική ίσως πυροδοτούν συναισθηματικές διαταραχέςΤο καλοκαίρι της παράνοιας: Επνιξε με ζώνη τη μητέρα του στο σπίτι τους στην ΠυλαίαΠέμπτη, Αύγουστος 2, 2018 - 12:26

❱❱ Μετά τον τοξικομανή που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Λαγκαδά, 48χρονος έπνιξε τη μητέρα του στην Πυλαία

Μέσα σε λίγες μέρες, στη βόρεια Ελλάδα, τρεις γιοι έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των γονιών τους,

προκαλώντας φρίκη και αποτροπιασμό στις κοινωνίες των περιοχών τους. Τα απανωτά αιματηρά περιστατικά έχουν προβληματίσει τους ειδικούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν να οφείλονται στη συναισθηματική διαταραχή που προκαλούν οι εφιαλτικές εικόνες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι!

«Πιθανώς, οι συνθήκες χάους λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και η γενικότερη εθνική αναστάτωση να πυροδοτούν εξάρσεις σε ήδη υπάρχουσες καταστάσεις ψυχοπαθολογίας» σχολιάζει ο ψυχολόγος - ψυχαναλυτής Πάνος Πλουμίδης και εξηγεί ότι οι ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ευκολία σε συνθήκες αυξημένης ανησυχίας, που προκαλείται τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες.

Ετσι, υπάρχουν άνθρωποι που απορρυθμίζονται και καταλήγουν να εκδηλώνουν επιθετική ή ακόμη και εγκληματική συμπεριφορά.

Οι οικογενειακές τραγωδίες ξεκίνησαν με φρικτό τρόπο τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, όταν ένας 24χρονος τοξικομανής μαχαίρωσε και σκότωσε τον 48χρονο πατέρα του μπροστά στα μάτια της έντρομης αδελφής του, έπειτα από έντονη λογομαχία που είχαν μέσα στο σπίτι τους στην τοπική κοινότητα Ηρακλείου του Δήμου Λαγκαδά. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατροκτόνο λίγη ώρα αργότερα.

Το πρωί της Τρίτης συνέβη ακόμη ένα φονικό, αυτήν τη φορά στην Πυλαία, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 48χρονος με ψυχολογικά προβλήματα καβγάδισε με την 71χρονη μητέρα του επειδή του ζητούσε να πάρει τα φάρμακά του! Ο μητροκτόνος πάλεψε με την άτυχη ηλικιωμένη και τη σκότωσε. Η 71χρονη βρέθηκε με μια ζώνη τυλιγμένη στον λαιμό της! Και σε αυτό το περιστατικό ο δράστης συνελήφθη.

Το τρίτο επεισόδιο, το απόγευμα της Τρίτης, ήταν αιματηρό, ευτυχώς όμως όχι μοιραίο. Ενας 21χρονος στο χωριό Καλή της Πέλλας διαπληκτίστηκε έντονα για προσωπικούς λόγους με τον 53χρονο πατέρα του και άρπαξε μια κυνηγετική καραμπίνα. Αρχικά πυροβόλησε στον αέρα, όμως στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον πατέρα του, τον οποίο τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά. Ο πατέρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Εδεσσας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο 21χρονος -που ισχυρίστηκε ότι πήρε το όπλο για να εκφοβίσει... πουλιά!- συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα