Το καφεδάκι του Φρεντερίκ ντε Κλερκ στο Ζonar's

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Το καφεδάκι του Φρεντερίκ ντε Κλερκ στο Ζonar's Πέμπτη, Ιούνιος 23, 2016 - 15:23

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ο πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής και η άγνωστη ιστορία με την Ελληνίδα σύζυγό του Ελίτα Γεωργιάδη

Στο Ζonar's ήπιε το καφεδάκι του, προχθές, ο νομπελίστας πολιτικός Φρεντερίκ ντε Κλερκ, παρέα με τον Χρύσανθο Πανά.

Του απονεμήθηκε από κοινού με τον Νέλσον Μαντέλα το Νόμπελ Ειρήνης το 1993 και αποσύρθηκε από

την ενεργό πολιτική το 1997, αφού είχε θητεύσει ως πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Ντε Κλερκ έχει παντρευτεί Ελληνίδα, την Ελίτα, και ακόμη πιο λίγοι το φοβερό παράνομο ειδύλλιο που είχαν οι δυο τους, όντες παντρεμένοι! Ο έρωτας μεταξύ Ντε Κλερκ και Ελίτας Γεωργιάδη γεννιέται on deck, σε ταξίδι που κάνουν τα τότε «νόμιμα» ζεύγη στα ελληνικά νησιά.

Σε μια... αποστροφή αυτής της κρουαζιέρας, ο σύζυγος της Ελίτας κάθεται στο τραπέζι δίπλα στον Ντε Κλερκ και τον ρωτά με ευθύτητα: «Η γυναίκα μου σε έχει ερωτευτεί. Εσύ την αγαπάς;» Ο Ντε Κλερκ δεν θα διστάσει να απαντήσει καταφατικά. Εν τέλει, το 1998, έναν χρόνο μετά την απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική, ο Ντε Κλερκ χωρίζει από τη σύζυγό του, ενώ και η Ελίτα Γεωργιάδη είχε χωρίσει προηγουμένως από τον εφοπλιστή σύζυγό της. Παντρεύονται και πολύ γρήγορα ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ θα αποκτήσει και δεύτερη πατρίδα, την Ελλάδα, όπου και βρίσκεται αυτές τις ημέρες.
Λεζάντα: Ο νομπελίστας πολιτικός Φρεντερίκ ντε Κλερκ

Τοπικοί μεζέδες για Βαυαρούς βουλευτές



Γερμανοσπουδαγμένος είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κι έτσι δικαιολογούνται και οι συμπάθειές του. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. φιλοξένησε στην Αθήνα βουλευτές και ευρωβουλευτές από τη Βαυαρία. Τους πήγε παντού, με πρώτο σταθμό την πατρίδα του, τη Θράκη. Στην ωραία Κομοτηνή, οι Γερμανοί πήραν μια γεύση από τα εκπληκτικά μεζεδάκια, αλλά και από την όμορφη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, όπως εύστοχα λέει ο Ευριπίδης: «Τους ενημέρωσα για τα εθνικά μας θέματα και για τα πλεονεκτήματα της Θράκης, ως σύγχρονου μοντέλου ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, όπου συμβιώνουν ελεύθερα χριστιανοί και μουσουλμάνοι».

Με καμάρι δίπλα στη μικρή κόρη του

Καμάρωνε πλάι στην κόρη του ο Κωστής Μουσουρούλης. Η μικρή κόρη του (έχει τρία παιδιά) Αλεξάνδρα φόρεσε την τήβεννο, πήρε το πτυχίο της από το πανεπιστήμιο του Νταντί και ο μπαμπάς ήταν δίπλα της στην αποφοίτησή της. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στη Σκοτία, κοντά στο Εδιμβούργο, όπου και ταξίδεψε ο Κωστής Μουσουρούλης, στέλεχος της Κομισιόν σήμερα.

Ο Γιώργος πρώτος και καλύτερος στα εγκαίνια!



Ολο το ΠΑΣΟΚιστάν, παλαιό και νέο, θα παρελάσει σήμερα από την τελετή εγκαινίων της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου που πραγματοποιεί η Βουλή. Τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού -το όνομα του οποίου γίνεται βορά της Κεντροαριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ- θα δώσουν το «παρών», με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φυσικά, θα είναι εκεί. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πληροφορίες θέλουν και τη χήρα του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου να είναι κι εκείνη κοντά στις φωτογραφίες των αλλοτινών εποχών του Ανδρέα, που σήμερα τον διεκδικούν ξανά όλοι!

(!)


Νέα ήθη στη Συγγρού για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος έχει βάλει απαγόρευση στα κινητά εντός του γραφείου του. Ετσι, όσοι τον επισκέπτονται υποχρεώνονται να αφήσουν στη... ρεσεψιόν το τηλέφωνό τους. Αυτοί που γκρινιάζουν με τη διαδικασία λαμβάνουν την απάντηση ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος αφήνει εκτός το τηλέφωνό του! Κι όλα αυτά για λόγους ασφαλείας... και φυσικά υποκλοπών των συνδιαλέξεων, ενδεχομένως. Μαζί με τα ξερά, όμως, καίγονται και τα χλωρά, που σημαίνει τέρμα και οι selfies των επισκεπτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα