Το δράμα του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη και της συζύγου του!

SHOWBIZ«Οι γιατροί μάς έδωσαν το νεκρό μωρό μας μέσα σε μια σακούλα»Το δράμα του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη και της συζύγου του!Παρασκευή, Φεβρουάριος 17, 2017 - 13:17

Περίμεναν με λαχτάρα τον ερχομό του πρώτου παιδιού τους. Ομως δεν πήγαν όλα κατ' ευχήν και ξεκίνησε ο γολγοθάς τους. Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης και η συνάδελφος και σύζυγός του Εφη Κόντα δεν βίωσαν μόνο την απώλεια του μωρού τους στον 7ο μήνα της κύησης, αλλά

είχαν να αντιμετωπίσουν κι ένα σύστημα υγείας διαλυμένο, που τους έφερε αντιμέτωπους με τραγικές καταστάσεις, όπως το γεγονός ότι ο νοσοκόμος είχε τυλιγμένο το έμβρυο μέσα σε μια πράσινη σακούλα σκουπιδιών για τη μεταφορά του!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

Την αγανάκτησή του για όλα όσα πέρασε το ζευγάρι περιέγραψε ο ίδιος ο ηθοποιός σε ανάρτησή του στο facebook συγκλονίζοντας με την εξομολόγησή του. Οπως εξηγεί, «έπειτα από το καθιερωμένο υπερηχογράφημα (στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) διαπιστώθηκε αυξημένο αυχενικό υγρό.
Μας συστήθηκε να επισκεφθούμε ειδικό προγενετιστή. Εκείνος διαπίστωσε αυξημένη αυχενική διαφάνεια (7.5 mm) χωρίς όμως περαιτέρω ευρήματα. Εκτοτε ξεκίνησε ο γολγοθάς μας».

Ο Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρει ότι αφού έγινε λήψη τροφοβλάστη δεν υπήρξε κάποιο εύρημα. «Συνεχίσαμε την κύηση κάνοντας εξειδικευμένες εξετάσεις. Η διαδικασία εκτός από ψυχοφθόρος ήταν και τρομερά δαπανηρή (σύνολο 5.000 ευρώ, από τα οποία το ταμείο δεν καλύπτει ούτε μισό ευρώ)». Ο καιρός περνούσε και το έμβρυο έδειχνε ότι ήταν καλά στην υγεία του. Στον έβδομο μήνα η Εφη Κόντα σταμάτησε να το αισθάνεται.

Διαπιστώθηκε αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή καρδιάς. Εγινε άμεση εισαγωγή στο «Αλεξάνδρα» και άρχισε μια επίπονη διαδικασία για να προκληθεί φυσιολογικός τοκετός. Μετά από μιάμιση ημέρα το μωρό γεννήθηκε.

Το έμβρυο κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς αποφασίστηκε να δοθεί για ειδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να διαπιστωθεί αν έπασχε από κάποιο σπάνιο γενετικό σύνδρομο και να βοηθηθεί έτσι το ζευγάρι σε περίπτωση επόμενης εγκυμοσύνης. Ομως η μεταφορά έπρεπε να γίνει από κάποιον νοσοκόμο, γεγονός που κατέστη αδύνατο εκείνη τη στιγμή.

Ο νοσοκόμος

Τελικά ειδοποίησαν το ζευγάρι έπειτα από 12 ημέρες! «Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι ο νοσοκόμος είχε τυλιγμένο το έμβρυο σε μια πράσινη σακούλα σκουπιδιών για τη μεταφορά του. Πήγαμε πράγματι με το ιδιωτικό αυτοκίνητό μας εγώ, η σύντροφός μου και ο νοσοκόμος με τη σακούλα στα χέρια, στο Πανεπιστήμιο στο Γουδή.

Οταν ήρθε ο υπεύθυνος πανεπιστημιακός γιατρός να παραλάβει το έμβρυο, μας ρώτησε έκπληκτος γιατί το έμβρυο είχε καταψυχθεί και γιατί δεν τους το παραδώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και περίμεναν. Μας ενημέρωσε ότι επ' ουδενί έπρεπε να καταψυχθεί, γιατί αλλοιώνονται ο εγκέφαλος και βασικοί ιστοί, γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ το αποτέλεσμα της εξέτασης» τονίζει ο Χάρης Τζωρτζάκης.

Εν τω μεταξύ η σύζυγός του επισκέφθηκε το ΙΚΑ για να κάνει τα χαρτιά της για την άδεια λοχείας, την οποία και δικαιούται βάσει νόμου. Από εκεί την ενημέρωσαν ότι χρειάζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου, την οποία όμως δεν μπορούν να εκδώσουν, παρόλο που έχει δηλωθεί στο ληξιαρχείο του νοσοκομείου, γιατί θα πρέπει να γίνει πρώτα ή ταφή και μετά το πιστοποιητικό, διαδικασία που θα αργήσει τουλάχιστον ενάμιση μήνα ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση.

Οι στιγμές ευτυχίας στην Αμοργό

Ο Χάρης Τζωρτζάκης και η Εφη Κόντα ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας τον Ιούλιο του 2016. Το ζευγάρι, που ποτέ δεν έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με την προσωπική ζωή του, αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης ενώπιον Θεού και ανθρώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στα Θολάρια της Αμοργού. Το νησί ήταν απόφαση και των δύο, καθώς αποτελεί τον αγαπημένο τους προορισμό διακοπών. Στην Αμοργό, η οποία είναι διάσημη για το απέραντο γαλάζιο της, είχαν παρευρεθεί στην τελετή οι οικογένειες των παιδιών αλλά και πολλοί φίλοι τους. Ολοι μαζί είχαν γιορτάσει το ευχάριστο γεγονός με ένα μεγάλο πάρτι στην παραλία.

Ο Χάρης και η Εφη μετρούν πάνω από έξι χρόνια σχέσης κι έχουν επιλέξει να ζουν αθόρυβα, κρατώντας τις προσωπικές στιγμές τους για εκείνους. Δυστυχώς, απασχολούν σήμερα τα media λόγω της προσωπικής τραγωδίας τους, που επέλεξαν μόνοι τους να δημοσιοποιήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα