Το αφεντικό διαβάζει το μυαλό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο αφεντικό διαβάζει το μυαλόΤρίτη, Δεκέμβριος 11, 2018 - 19:50

❱❱ Ειδική συσκευή ελέγχει τις σκέψεις, την παραγωγικότητα και την γκρίνια των υπαλλήλων για τους προϊσταμένους τους

Μπορεί μόνο οι σκέψεις σου να σε στείλουν λογιστήριο για την απόλυσή σου;

Αυτό είναι πολύ πιθανό, όπως προειδοποιεί ειδικός σε θέματα δεοντολογίας της τεχνολογίας, καθώς δεν αργεί η ώρα που οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να φορούν ειδικές συσκευές στο κεφάλι για να παρακολουθούνται οι σκέψεις τους, η παραγωγικότητά τους αλλά και τυχόν γκρίνια για τα αφεντικά τους!

Συσκευή που διαβάζει τις

σκέψεις και είναι γνωστή ως ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μπορεί να τοποθετηθεί στο κρανίο του εργαζομένου για να καταγράφει τα ηλεκτρικά κύματα που παράγει ο εγκέφαλος.

Ανησυχία

Η Νίτα Φαραχάνι, καθηγήτρια Νομικής και Φιλοσοφίας στο Duke University, σε ομιλία της για το θέμα αποκάλυψε τις ανησυχίες της, δεδομένου ότι τέτοιες συσκευές που καταγράφουν την εγρήγορση, την παραγωγικότητα και τη νοητική κατάσταση έχουν ήδη επιβληθεί στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί τρένων μεγάλης ταχύτητας που κάνουν το δρομολόγιο Πεκίνο - Σανγκάη φορούν αυτή την τεχνολογία ώστε όταν διαπιστωθούν χαμηλά επίπεδα συγκέντρωσης να στέλνονται σπίτι τους.

«Σ' έναν κόσμο απόλυτης εγκεφαλικής διαφάνειας ποιος θα τολμούσε να έχει διαφορετική πολιτική άποψη ή κάποια δημιουργική σκέψη; Ανησυχώ ότι οι άνθρωποι θα αυτολογοκρίνονται από τον φόβο να εξοστρακιστούν από την κοινωνία ή ότι οι άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους επειδή δεν είναι αρκετά συγκεντρωμένοι ή επειδή σκέφτονται να κινηθούν ομαδικά εναντίον του εργοδότη τους» τόνισε στην ομιλία της στο TedTalk.

Keywords
Τυχαία Θέματα