Της... βγήκε το λάδι!

SHOWBIZΗ Στέλλα Μπεζαντάκου (ως καλή αγρότισσα) μάζεψε τις ελιές στο κτήμα του συζύγου τηςΤης... βγήκε το λάδι!Τετάρτη, Δεκέμβριος 16, 2015 - 16:12

Η Στέλλα Μπεζαντάκου βγάζει το λάδι της χρονιάς! Ο φακός της «Espresso» την ακολούθησε στο κτήμα του συζύγου της Χρήστου Γκίκα και την απαθανάτισε εν δράσει να «χτενίζει» τα κλαριά των δέντρων και να συλλέγει τους καρπούς της ελιάς από τα πανιά.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η τραγουδίστρια, η οποία άφησε τις πίστες για τη ζωή κοντά στη φύση, προτείνει επιστροφή στην

αυτόνομη οικιακή μονάδα, καθώς -όπως λέει- έρχονται δύσκολοι καιροί και θα ήταν καλό να μπορεί ο καθένας να φροντίζει μόνος του για το φαγητό του, δίχως να εξαρτάται από τα σούπερ μάρκετ.

«Εχουμε φτάσει σ' ένα σημείο που ο κόσμος κινδυνεύει να μη μπορεί πια να εξασφαλίσει την τροφή του, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Κάτι τέτοιο θεωρείτο αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια. Τώρα όμως δεν είναι... Το είδαμε και το καλοκαίρι με τα capital controls» σημειώνει η Στέλλα, προτείνοντας μάλιστα σε όσους μπορούν να επιστρέψουν στα χωριά τους.


«Ο κόσμος πρέπει να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης. Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος, έχει γεωργία και κτηνοτροφία. Υπάρχει γενικά μια παρεξηγημένη άποψη για το χωριό. Ετσι έμαθαν τον κόσμο, όταν τον έφεραν μαζικά στις πόλεις πριν από δεκαετίες, δημιουργώντας του μια σειρά από ψεύτικες ανάγκες για να ζήσει, υποτίθεται, καλύτερα. Γιατί δηλαδή είναι κακό να μένει κάποιος στο χωριό του και να παράγει τα δικά του προϊόντα; Είναι καλύτερο να αλλάζει πέντε συγκοινωνίες κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά του, να παίρνει μισθό πείνας και να επιστρέφει το βράδυ στο δυαράκι που μπορεί να συντηρήσει, από το παράθυρο του οποίου βλέπει μόνο ένα κομμάτι ουρανό; Μα, υποτίθεται ότι είναι καλύτερη η ζωή στην πόλη...» εξηγεί το σκεπτικό της.

Χαρίζουν το περίσσευμα

Η Στέλλα και ο Χρήστος δεν εμπορεύονται το λάδι από το κτήμα τους. Απεναντίας, αν η σοδειά είναι καλή, μοιράζουν τενεκέδες σε φίλους και συγγενείς, ενώ χαρίζουν το περίσσευμά τους σε οικογένειες που έχουν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης. «Στο περιβόλι μας καλλιεργούμε φρούτα και ζαρζαβατικά. Επίσης έχουμε κότες και θέλουμε να πάρουμε και δύο κατσίκες» συνεχίζει η τραγουδίστρια, δηλώνοντας ακόμη μία φορά ικανοποιημένη από τη ζωή της κοντά στη φύση, με την τηλεόραση, τις πίστες και την έντονη νυχτερινή ζωή να ανήκουν πια για την ίδια για τα καλά στο παρελθόν.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα