«Της Ελλάδος τα παιδιά» έχασαν τον «μπαμπά» τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Της Ελλάδος τα παιδιά» έχασαν τον «μπαμπά» τουςΤετάρτη, Φεβρουάριος 25, 2015 - 16:35

Εμπνεύστηκε το σενάριο της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά», που διακωμωδούσε με χαριτωμένο τρόπο όσα διαδραματίζονταν σε μια αεροπορική μοίρα, αφού και ο ίδιος υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως χειριστής κατευθυνόμενων βλημάτων. Ο Δημήτρης Βενιζέλος (φωτό), ο σεναριογράφος της πολύ επιτυχημένης και χιλιοπαιγμένης σειράς του ΑΝΤ1,

έφυγε από τη ζωή ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα από ανακοπή της καρδιάς, μέσα στο σπίτι του στη Χαλκίδα, σε ηλικία 55 χρόνων.

Ο πολυγραφότατος Δημήτρης Βενιζέλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα τον Μάρτιο του 1959. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος της τηλεόρασης σε εκπομπή που καταπιανόταν με θέματα του στρατού. Εγραψε στίχους για τραγούδια, με πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά το «Εγκλημα», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Ιθάκης.

Πού εργάστηκε

Στη δισκογραφία κυκλοφόρησαν σε στίχους τα έργα του «Κοντινό πλάνο», «Νύχτα κι άλλη νύχτα», «Φωτεινές επιγραφές», «Η νύχτα το απαιτεί», τα περισσότερα σε συνεργασία με τον συνθέτη Δημήτρη Λέκκα.

Παράλληλα έγραψε και σκηνοθέτησε ραδιοφωνικές εκπομπές για το Δεύτερο Πρόγραμμα, δούλεψε σε εκπομπές του ΣΚΑΪ για τρία χρόνια, ενώ συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη σε δύο επιθεωρήσεις για το θέατρο Παρκ. Σε συνεργασία με σχολεία και ερασιτέχνες έγραψε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «Χαλκίδα, πατρίδα μου, τελεία τζι αρ», «Τερατίνι» και «Τι συνάντησε ο εξωγήινος».
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη γενέτειρά του, τη Χαλκίδα, ενώ είχε εκδώσει και βιβλίο με τίτλο «Προσωπικά δεδομένα», που περιλάμβανε σκέψεις του ατάκτως ερριμμένες με απολαυστικό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα