Τη λύγισε το άγχος!

16:28 9/6/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝΤη λύγισε το άγχος!Παρασκευή, Ιούνιος 9, 2017 - 16:26

Μια μαθήτρια Επαγγελματικού Λυκείου στην Πτολεμαΐδα λύγισε από το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς δεν κατάφερε να το διαχειριστεί και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γραπτή δοκιμασία στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και να φύγει για το σπίτι της!

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση, ωστόσο η διαδικασία

συνεχίστηκε ομαλά για τους υπόλοιπους υποψηφίους των τριών Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης. Στο μεταξύ, η πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώνεται σήμερα με τη δεύτερη εξέταση για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου. Οσοι διεκδικούν μία θέση στις σχολές της ομάδας προσανατολισμού των ανθρωπιστικών σπουδών διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ οι υποψήφιοι των ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.

Αλγεβρα

Χθες, οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. εξετάστηκαν στην Αλγεβρα και, κατά γενική ομολογία, τα θέματα δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Οπως αναφέρει, μάλιστα, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, στα θέματα δεν υπήρχαν ασάφειες ή σκοτεινά σημεία και ήταν για διαβασμένους μαθητές, χωρίς εκπλήξεις. Τα Μαθηματικά (Αλγεβρα) ήταν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ.

Στη συνέχεια θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικοτήτων από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η ώρα έναρξης των πανελλήνιων εξετάσεων έχει οριστεί στις 08.30 π.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης έως τις 08.00.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν τους επιτρέπεται να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Ο υποψήφιος απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και το γραπτό του μηδενίζεται, αν φέρει στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή κινητό ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλον τρόπο την εξέτασή του.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα