Θράσος Γιαννουσάκη! Ζητάει να αποφυλακιστεί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«NOOR ONE»Θράσος Γιαννουσάκη! Ζητάει να αποφυλακιστείΣάββατο, Δεκέμβριος 10, 2016 - 15:00

Μόλις λίγους μήνες μετά την καταδίκη του (χωρίς κανένα ελαφρυντικό) σε ισόβια για τους δύο τόνους ηρωίνης του δεξαμενόπλοιου «Noor One», ο εφοπλιστής Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης ζητεί να αφεθεί ελεύθερος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών που έχουν απασχολήσει ποτέ τις δικαστικές Αρχές κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Και αυτό ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς,

το οποίο του επέβαλε ισόβια κάθειρξη και οκτώ χρόνια, καθώς και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Παρότι ο 42χρονος έχει καταδικαστεί για βαρύτατα αδικήματα, που αφορούν κατηγορίες για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης (χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διεύθυνσης), αλλά και για τα κακουργήματα του νόμου περί ναρκωτικών (μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή ουσιών κ.ά.), δεν δίστασε, κατά πληροφορίες, να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο για τον ίδιο και τους συγκατηγορουμένους του στην πολύκροτη υπόθεση.

Βέβαια, το να ευδοκιμήσει μία τέτοια αίτηση θεωρείται σχεδόν απίθανο, ειδικά για κάποιον που έχει κριθεί ένοχος σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών (2,1 τόνοι), γι' αυτό και η κίνηση Γιαννουσάκη για τους καλά γνωρίζοντες τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης θα μπορούσε ενδεχομένως να χαρακτηριστεί άκρως θρασύτατη και προκλητική.

Ούτε ένα ελαφρυντικό

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο που εξέδωσε την πρωτόδικη ετυμηγορία δεν αναγνώρισε στον εφοπλιστή (ο οποίος έχει ομολογήσει ότι γνώριζε πως με το «Noor One» θα μεταφέρονταν ναρκωτικά και μεγάλη ποσότητα αυτών κατέληξε στη βίλα ιδιοκτησίας του στη Φιλοθέη) ούτε ένα ελαφρυντικό. Οπως ήταν αναμενόμενο, αποφάσισε, μετά την επιβολή ισοβίων, την παραμονή του στις Φυλακές Αυλώνα, όπου κρατείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα