Τετ α τετ στην «Αίγλη» Σαμαρά - Μελισσανίδη

Ραντεβού φορέων με υπουργούς ακόμη και όταν πηγαίνει να φάει κλείνει ο πρωθυπουργός, που συνηθίζει να παίρνει τηλέφωνο επιτόπου, όπου κι αν βρίσκεται, τα μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να επιλύονται το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα! Τρανταχτό παράδειγμα το περιστατικό που συνέβη προχθές αργά το βράδυ.

Η ώρα ήταν γύρω στις δέκα και μισή. Μία ώρα νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης,

και ο πρωθυπουργός πήγε πεζή μαζί με τους συνεργάτες του στην «Αίγλη» του Ζαππείου να δειπνήσει. Εντελώς τυχαία, σε διπλανό τραπέζι παρέθετε δείπνο ενημέρωσης σε δημοσιογράφους ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Μόλις είδε την πρωθυπουργική παρέα ο ισχυρός άνδρας της Aegean Δημήτρης Μελισσανίδης, σηκώθηκε από το τραπέζι του και προσέγγισε τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς σταμάτησε να τρώει το ορεκτικό, τον χαιρέτησε και έπιασε κουβέντα μαζί του. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, στο τραπέζι του επικεφαλής της κυβέρνησης βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Ψυχογιός (της ΕΚΟ ΑΒΕΕ) και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αληγιζάκης (της ΕΛΙΝΟΪΛ Α.Ε.). Οι εκπρόσωποι της εμπορίας πετρελαιοειδών ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών. Εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε τηλέφωνο τον Γιάννη Στουρνάρα, και το ραντεβού με τον ΣΕΕΠΕ κλείστηκε για τις 3 Ιουνίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα