Τα πρώτα λιοντάρια του σωλήνα

19:06 5/9/2018 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤα πρώτα λιοντάρια του σωλήναΤετάρτη, Σεπτέμβριος 5, 2018 - 19:05

❱❱ Με εξωσωματική γονιμοποίηση στη Νότια Αφρική

Λιονταρίνα που υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση από ομάδα του πανεπιστημίου της Πρετόριας στη Νότια Αφρική έφερε στον κόσμο δύο υγιή μικρά στο Κέντρο Προστασίας Ζώων του Ukutulu, φουντώνοντας την ελπίδα ότι με αυτήν τη μέθοδο θα μπορέσουν να διασωθούν είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα λιονταράκια του σωλήνα, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό, συνελήφθησαν με το σπέρμα που ελήφθη από αρσενικό λιοντάρι

και στη συνέχεια εγχύθηκε στη λιονταρίνα, η οποία γέννησε τα μικρά 3,5 μήνες αργότερα. «Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσουμε να αναζητούμε τα κατάλληλα πρωτόκολλα για μεγάλα αιλουροειδή, ώστε να μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε και σε είδη που απειλούνται με εξαφάνιση» σχολίασε η επικεφαλής της έρευνας δρ Ιζαμπέλ Καλεάλτα.

Οσο για τα νεογέννητα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κέντρου προστασίας ζώων Γουίλι Τζέικομπς, «είναι απολύτως τέλεια από κάθε άποψη». «Αποφασίσαμε να τιμήσουμε την ερευνήτρια Ιζαμπέλα δίνοντας το όνομά της στο θηλυκό λιονταράκι και στο αρσενικό το όνομα του αρραβωνιαστικού της, του Βίκτορ» αποκάλυψε.

Η Ιζαμπέλα και ο Βίκτορ, όταν μεγαλώσουν αρκετά, θα ενταχθούν στην υπόλοιπη αγέλη που ζει στο κέντρο. Στο μεταξύ, κατά δήλωση του Τζέικομπς, είναι πολύ παιχνιδιάρικα και κάνουν όλο το προσωπικό να ασχολείται μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα