Τα 7+1 ανησυχητικά σημάδια παθολογικής συμπεριφοράς σε μία σχέση και οι τρόποι «θεραπείας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕθισμός στον έρωταΤα 7+1 ανησυχητικά σημάδια παθολογικής συμπεριφοράς σε μία σχέση και οι τρόποι «θεραπείας»Δευτέρα, Φεβρουάριος 12, 2018 - 14:59

❱❱ Ο έρωτας άλλους τους ανεβάζει... κι άλλους τους ρίχνει στα Τάρταρα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άνθρωποι οι οποίοι αναπτύσσουν παθολογικές συμπεριφορές στη σχέση και βασανίζονται.

Τα σημάδια που δείχνουν αυτήν την κακή στάση απέναντι στον έρωτα αποκαλύπτει η Λονδρέζα life coach

Michelle Zelli, η οποία ωστόσο προτείνει και κάποιες κινήσεις για καταπολέμηση του εθισμού στον έρωτα.

Ποια είναι όμως τα ανησυχητικά σημάδια;

1 Χάνετε τον εαυτό σας όταν είστε με άλλον: Το μυαλό σας είναι κολλημένο στο τι σκέφτεται ο άλλος, τι νιώθει και τι θέλει να κάνει στη σχέση, χωρίς να αναρωτιέστε αν αυτό που ζείτε σας καλύπτει.

2 Παραμελείτε φίλους και οικογένεια: Ολοι αυτοί τώρα θα πρέπει να στριμωχτούν όπου επιτρέπει το πρόγραμμα που έχει ο/η σύντροφός σας. Και αυτό επειδή έχετε την απεγνωσμένη ανάγκη να τον βλέπετε όποτε είναι διαθέσιμος, επειδή μέσα σας φοβάστε ότι δεν θα διαρκέσει.

3 Μεταλλάσσεστε σε αυτό που πιστεύετε ότι θέλει: Οι εθισμένοι στον έρωτα συχνά ελκύονται από συντρόφους που επιβεβαιώνουν το αίσθημα κατωτερότητας που έχουν με μόνιμη κριτική και κατηγορίες. Κυρίως οι γυναίκες ελκύουν ναρκίσσους.

4 Νιώθετε απογοήτευση όταν συναντιέστε: Κάθε συνάντηση ξεφουσκώνει αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Αυτό είναι σίγουρο σημάδι ότι αυτό που ερωτεύεστε είναι μια φανταστική εικόνα και όχι το άτομο που έχετε απέναντί σας.

5 Αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας: Αμφιβάλλετε συνεχώς για το αν αξίζετε την αγάπη και την προσοχή, και νιώθετε έλλειψη ισορροπίας και εξουθένωση. Είναι μεγάλη απώλεια ενέργειας να νιώθει κανείς συνεχώς ότι δεν είναι κατάλληλος για τον άλλον.

6 Ανέχεστε κακή συμπεριφορά: Επιτρέπετε συμπεριφορές που δεν θα ανεχόσασταν από άλλους ανθρώπους στη ζωή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να εξαφανιστεί για μέρες και να επιστρέψει ξαφνικά και εσείς να κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα για να μην τον κάνετε να χαθεί ξανά.

7 Το μόνιμο άγχος σας είναι να ικανοποιείτε: Σας απασχολεί περισσότερο πώς θα τον ικανοποιήσετε, ενώ αφήνετε σε δεύτερο πλάνο τις δικές σας ανάγκες και τα θέλω. Και παρά τις προσπάθειές σας, ακούτε από πάνω και κριτική.

8 Το ένα δράμα μετά το άλλο: τα δάκρυα και οι τσακωμοί έχουν γίνει η κόλλα της σχέσης και ακολουθούνται συνήθως από σεξ. Ωστόσο, δεν μένει ενέργεια για τίποτε άλλο.

Η «θεραπεία»

Για να επανέλθει η ισορροπία στον προσωπικό σας άξονα, θα πρέπει να θέσετε όρια και να αποκτήσετε πάλι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και αυτά που θέλετε να κάνετε για τον εαυτό σας. «Ενα όριο μπορεί να είναι ότι θα πηγαίνετε πάντα για γιόγκα ή έξω με τους φίλους σας τις Πέμπτες, ακόμα και αν προσπαθήσει να σας πείσει να αλλάξετε πρόγραμμα επειδή εκείνο θα είναι το βράδυ που θα θέλει να σας δει» λέει χαρακτηριστικά η Zelli, η οποία προσθέτει ότι αν κάποιος νιώθει ότι δεν μπορεί να βρει την ισορροπία του μόνος του, καλό είναι να απευθυνθεί σε ειδικό.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα