Συγγνώμη μετά την οργή

11:54 2/4/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυγγνώμη μετά την οργήΤετάρτη, Απρίλιος 2, 2014 - 11:45

Με καθυστέρηση περίπου οκτώ μηνών και ύστερα από τη δημοσιότητα που πήρε η αποτρόπαια πράξη του, ζήτησε συγγνώμη.


Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκάλεσε η φωτογράφιση που έκαναν μοντέλα τουρκικής καταγωγής σε κοιμητήρια τα οποία βεβηλώθηκαν και βεβηλώνονται από κατοχικές δυνάμεις στην κατεχόμενη Κύπρο.


Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε χθες η «Espresso» ένας άνδρας και μία γυναίκα φαίνονται να ποζάρουν «παθιασμένοι» ανάμεσα στα μνήματα χρησιμοποιώντας ως σκηνικό το κοιμητήριο και τα βεβηλωμένα μνήματα με τους σταυρούς!


Ο φωτογράφος που είχε την ιδέα αυτής της βέβηλης πράξης ονομάζεται Μπαστεμούρ Μπιλάλ, ζει στην κατεχόμενη Λευκωσία και σπουδάζει Graphic Design στο Πανεπιστήμιο Yakin Dogu.


Ο φωτογράφος που επιμελήθηκε λοιπόν την όλη διαδικασία τον περασμένο Αύγουστο, μιλώντας στο www.Αnt1wo.com εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Ο ίδιος επεσήμανε ότι επέλεξε το μέρος... τυχαία, επειδή του προξένησε εντύπωση (δεν διευκρίνισε τι ακριβώς τον εντυπωσίασε) και παραδέχτηκε πως τελικά ήταν λάθος η επιλογή του τόπου και θα ζητήσει συγγνώμη με κάθε τρόπο.


Τη βέβηλη «φωτογράφιση μόδας» σε τάφους Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα καταδίκασε η επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων.


Στην ανακοίνωση η επιτροπή αναφέρει: «Είναι άκρως απαράδεκτο εν καιρώ ειρήνης και εν μέσω συνομιλιών και προσπαθειών οικοδόμησης εμπιστοσύνης να βεβηλώνονται οι τάφοι των νεκρών Ελληνοκυπρίων με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο».


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα