Συνάντηση κορυφής με μουρούνα και αστειάκια

ΚΟΣΜΟΣΣυνάντηση κορυφής με μουρούνα και αστειάκιαΤετάρτη, Ιούνιος 13, 2018 - 17:23

❱❱ Το πικάντικο παρασκήνιο στο γεύμα εργασίας για Τραμπ και Κιμ

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Η συνάντηση ανάμεσα στους δύο πιο καλοφαγάδες ηγέτες στον κόσμο δεν είχε μόνο την ειρήνη στο μενού. Το γεύμα εργασίας με το οποίο ολοκληρώθηκε η ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη αποτέλεσε σπαζοκεφαλιά για τους σεφ που το ανέλαβαν, προσπαθώντας να συνδυάσουν

ασιατικές και δυτικές γεύσεις και να καλύψουν τα απαιτητικά γούστα των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με το μενού που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, για ορεκτικά οι δύο ηγέτες γεύτηκαν γαριδοσαλάτα, σαλάτα με αβοκάντο, πράσινη σαλάτα με μάνγκο, μέλι φλαμουριάς και φρέσκο χταπόδι και oiseon, ένα κορεατικό πιάτο με γεμιστό αγγούρι.
Τα κυρίως περιελάμβαναν μοσχαρίσια παϊδάκια με πατάτες ογκρατέν, γλυκόξινο τραγανό χοιρινό και τηγανητό ρύζι, καθώς και το κορεατικό έδεσμα μουρούνας daegu jorim. Για επιδόρπιο, ο Τραμπ, ο Κιμ και οι αντιπροσωπίες τους είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τάρτας μαύρης σοκολάτας, παγωτού βανίλιας Haagen Dazs με κεράσι και τάρτας tropezienne.

Εκπληξη

Πριν από το πλούσιο γεύμα τους, ο Τραμπ ζήτησε από τους φωτογράφους να κάνουν τους συμμετέχοντες να δείχνουν αδύνατοι, σχόλιο που προκάλεσε την έκπληξη του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος φέρεται ότι έχει πάρει βάρος προκειμένου να μοιάσει στον παππού του και πρώην ισχυρό ηγέτη της χώρας του. «Βγάλτε μια καλή φωτογραφία για να δείχνουμε καλοί και ωραίοι και αδύνατοι» είπε χαρακτηριστικά στους φωτογράφους και στο τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Σιγκαπούρης, προκαλώντας αμήχανα χαμόγελα και την παγωμένη, όσο και έκπληκτη, έκφραση του κάθε άλλο παρά αδύνατου Ουν.

Η συνάντηση ωστόσο, εκτός από άρτο, είχε και θέαμα, με τον Τραμπ να υποστηρίζει ότι καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε το video που έδειξε στο iPad στον Κιμ Γιονγκ Ουν με τις προοπτικές εκμετάλλευσης των παραλιών της Βόρειας Κορέας, μετά την άρση των αμερικανικών κυρώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα