Συναγερμός με αγγελία «μαϊμού» για θέση γραμματέα στη Βουλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυναγερμός με αγγελία «μαϊμού» για θέση γραμματέα στη ΒουλήΠέμπτη, Μάρτιος 15, 2018 - 17:11

❱❱ Μια περίεργη αγγελία, που είχε ανέβει εδώ και αρκετό καιρό σε γνωστή ιστοσελίδα και η οποία δήθεν είχε δημοσιευθεί από τη Βουλή, μπήκε στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η αγγελία αφορούσε τη θέση γραμματέως για πολιτικό γραφείο και αναφέρθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από μια γυναίκα που ως ενδιαφερόμενη επικοινώνησε με τα τηλέφωνα που υπήρχαν ελπίζοντας να προσληφθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη Δίωξη, η καταγγελία ανέφερε ότι άγνωστος ανήρτησε ψευδή αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών του διαδικτύου και παρότρυνε τους ενδιαφερομένους να αποστείλουν μέσω e-mail βιογραφικά σημειώματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι η αγγελία «μαϊμού» είχε αναρτηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και παρέμεινε ενεργή ως τον Δεκέμβριο. Ομως, από τον ίδιο χρήστη είχε δημοσιευθεί το 2016 μια παρόμοιας μορφής αγγελία, η οποία αφορούσε τότε την πρόσληψη ατόμου με καθήκοντα γραμματέα σε ιδιωτικό ιατρείο.

Με τα στοιχεία που κατάφερε να εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστου, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με αυτές τις αγγελίες για θέσεις εργασίας ως «κράχτη» είναι πιθανό αρκετά άτομα να έχουν δώσει τα προσωπικά δεδομένα τους, κάτι που ενδεχομένως είναι και το κίνητρο του «συντάκτη». Γι' αυτόν τον λόγο ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη δικογραφία συνεκτιμώντας τα στοιχεία είναι πιθανό να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα