Συγκλόνισε το δικαστήριο η σύζυγος του άτυχου Καντάρη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυγκλόνισε το δικαστήριο η σύζυγος του άτυχου ΚαντάρηΤρίτη, Ιανουάριος 12, 2016 - 15:56

Για τα 14 δευτερόλεπτα της φονικής επίθεσης εις βάρος του συζύγου της Μανώλη Καντάρη, που άλλαξαν δραματικά τη ζωή της, κατέθεσε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η Σιμόνα Βιρτζίλι. Με μία συγκλονιστική περιγραφή, η πνευμονολόγος μίλησε για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου

2011, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο Αφγανών.

Ο άτυχος 44χρονος βγήκε, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, από το σπίτι τους, στην οδό Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, και κατευθύνθηκε προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου βρισκόταν το πάρκινγκ στο οποίο στάθμευαν το αυτοκίνητό τους. Κρατούσε ένα τσαντάκι με μία κάμερα, που αποτέλεσε το δέλεαρ για την επίθεση των δραστών. Το ζευγάρι θα πήγαινε στο μαιευτήριο, καθώς επρόκειτο να έρθει στη ζωή η κόρη τους.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι περιέγραψε ότι άρχισε να ανησυχεί όταν ο άνδρας της καθυστερούσε και δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Μαζί με τη μητέρα της κατέβηκαν στον δρόμο, όπου είδε την κορδέλα και τους αστυνομικούς. «Θυμάμαι ότι προσπάθησα να πλησιάσω. Κατάφερα και πέρασα. Είδα το πόδι του Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα. Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα, διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από το σπίτι, αλλά δεν μου το επέτρεψαν. Μπήκα στο ασθενοφόρο. Εκεί, αποφάσισα ότι η κόρη του θα πάρει το όνομά του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω τους συγγενείς του» είπε.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχους τους δύο κατηγορουμένους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας. Οι Αφγανοί, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δράστης της δολοφονίας είναι ένας Πακιστανός, που εκείνο το βράδυ ήταν μαζί τους και διαφεύγει της σύλληψης! Πρωτόδικα επιβλήθηκε στον κάθε κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης και 23 ετών και η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα