Στόχος οι κάμερες στην Κρήτη

16:43 2/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτόχος οι κάμερες στην ΚρήτηΔευτέρα, Ιούνιος 2, 2014 - 16:38

Εκαναν «σουρωτήρι» κάμερα στην εθνική οδό της Κρήτης! Με «μπαλοθιές» υποδέχθηκαν άγνωστοι τις νέες κάμερες καταγραφής των ορίων στον Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης. Ομως αντί να σκοπεύσουν στον αέρα, όπως ορίζει το τοπικό έθιμο, αποφάσισαν να στρέψουν το όπλο σε μία από τις κάμερες, μην αφήνοντας τίποτα όρθιο για να καταγράφει τις οδικές παραβάσεις. Οι κάμερες, οι οποίες τοποθετήθηκαν για την ασφάλεια των οδηγών, δεν μετρούν πάνω από μία εβδομάδα «ζωής», γεγονός

που όπως φαίνεται δεν πτόησε τους Κρητικούς «πιστολέρο». Αντίθετα, αποφάσισαν πως πρέπει να βγουν από τη μέση, καθώς βάζουν... φρένο στα σχέδιά τους και τους εμποδίζουν να πατήσουν το γκάζι μέχρι το τέρμα.

Ο πολύπαθος από τα τροχαία Βόρειος Οδικός Αξονα κατά καιρούς βάφεται με το αίμα των διερχόμενων οδηγών. Γι' αυτό τον λόγο κρίθηκε σκόπιμο να τοποθετηθούν κατά μήκος του 40 κάμερες, οι οποίες θα καταγράφουν τα όρια ταχύτητας και θα αποτρέπουν τους οδηγούς να τα παραβιάζουν με κίνδυνο της ζωής τους. Η επικείμενη λειτουργία των νέων συστημάτων πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί, με τους οδηγούς να θεωρούν ότι προτεραιότητα θα έπρεπε να δίνεται σε έργα ηλεκτροφωτισμού και ασφάλειας, και όχι ελέγχου και καταστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα