Μια βαλίτσα-σκούτερ με μπαταρία και GPS!

16:28 2/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΜια βαλίτσα-σκούτερ με μπαταρία και GPS!Δευτέρα, Ιούνιος 2, 2014 - 16:23

Τέλος στο βασανιστήριο της μεταφοράς αποσκευών, αλλά και στο ατέλειωτο περπάτημα σε μεγάλα αεροδρόμια και σταθμούς τρένων ή λεωφορείων βάζει με την έμπνευσή του ο Κινέζος ερασιτέχνης εφευρέτης Χε Λιανγκ Κάι, που δημιούργησε την ηλεκτροκίνητη τροχήλατη βαλίτσα, η οποία λειτουργεί και ως μίνι σκούτερ.

Ο Κινέζος εφευρέτης, που είναι αγρότης στο επάγγελμα, χρησιμοποίησε μια απλή βαλίτσα, την οποία όμως εξόπλισε με τροχούς, τιμόνι, ταχύτητες, φώτα και φρένα, κάνοντάς την «όχημα» μεταφοράς ρούχων και ανθρώπων. Η

βαλίτσα-σκούτερ έχει βάρος περίπου επτά κιλά. Είναι φιλική προς το περιβάλλον, αφού ο κινητήρας της δουλεύει με μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ενώ το «σκαρί» είναι τόσο γερό ώστε να μπορούν να το «καβαλήσουν» δύο άτομα, τα οποία μεταφέρει σε απόσταση πολλών μέτρων. Η αυτονομία της μπαταρίας επιτρέπει την κίνηση του «οχήματος» για σχεδόν εξήντα χιλιόμετρα.

Και αν κανείς χάσει τον δρόμο, δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Η βαλίτσα είναι εξοπλισμένη με πλοηγό.

Ο Χε Λιανγκ Κάι έχει κάνει ήδη επίδειξη της εφεύρεσής του, ταξιδεύοντας από το σπίτι του στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τσανκσά, όπου διαμένει, καλύπτοντας απόσταση μεγαλύτερη από 11 χλμ. Η εφημερίδα «Global Times» αναφέρει ότι χρειάστηκε δουλειά δέκα χρόνων για να υλοποιήσει τα σχέδιά του και η βαλίτσα-σκούτερ να πάρει σάρκα και οστά.

Ανάμεσα στις άλλες εφευρέσεις του «Κινέζου Κύρου Γρανάζη» είναι ένα σύστημα ασφάλειας αυτοκινήτου, που του χάρισε βραβείο ευρεσιτεχνίας από τις ΗΠΑ το 1999. Και επειδή πηγαίνοντας να το παραλάβει έχασε τη βαλίτσα του, σκέφτηκε πως έπρεπε να βρει μια άλλη λύση. Η σκέψη του ωρίμασε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και έτσι σήμερα λανσάρει την καινούργια εφεύρεσή του.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα