Στο σκαμνί για μίζα 3.100.000 μάρκων ο Μαρτίνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο σκαμνί για μίζα 3.100.000 μάρκων ο ΜαρτίνηςΠαρασκευή, Νοέμβριος 24, 2017 - 20:03

❱❱ Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών...

κατηγορούμενος για μίζα 3.100.000 μάρκων, που φέρεται ότι δόθηκε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International GmbH, προκειμένου να της ανατεθεί η προμήθεια

νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Εκτός από τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος αλλά αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται η σύζυγός του Γεωργία, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.

Με το υπ' αριθμόν 2190/2017 βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Σταυρούλας Στεφανάτου και παραπέμπει σε δίκη τους τρεις κατηγορουμένους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από κοινού και μη, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν»

Σύμφωνα με την κατηγορία, η μίζα καταβλήθηκε με σκοπό η γερμανική εταιρία να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια και τελικά να συνάψει σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Ανδρέας Μαρτίνης φέρεται ότι έπεισε τα μέλη του Δ.Σ. να ανάψουν το πράσινο φως, ώστε να αναλάβει την προμήθεια, παρά το γεγονός ότι η προσφορά της δεν ήταν η χαμηλότερη. Μέρος των επίμαχων χρημάτων που εμφανίζεται να έλαβε το ζευγάρι χρησιμοποιήθηκε για την αγορά ακινήτου δίπλα από το νοσοκομείο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα