Στο σφυρί για 25.710.000 ευρώ η hi-tech βίλα του «Star Trek»

12:25 3/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΣτο σφυρί για 25.710.000 ευρώ η hi-tech βίλα του «Star Trek»Δευτέρα, Ιούνιος 2, 2014 - 18:55

Οι φανατικοί του «Star Trek» που τους περισσεύουν 25.710.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στη γέφυρα του διαστημοπλοίου Enterprise, αφού έπαυλη στη Φλόριντα που βγαίνει στο σφυρί διαθέτει ένα δωμάτιο που είναι ακριβές αντίγραφό της.

Η υπερπολυτελής κατοικία οκτώ υπνοδωματίων πωλείται από τον επιχειρηματία Μαρκ Μπελ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας και είναι προφανώς μεγάλος θαυμαστής της αισθητικής αλλά και των τεχνολογικών «υποσχέσεων» της θρυλικής τηλεοπτικής

σειράς.

Η ζωή σε... ένα διαστημόπλοιο

Ετσι, όλες οι τηλεοράσεις της έπαυλης είναι στημένες σαν μόνιτορ του Enterprise, ενώ όλα τα δωμάτια έχουν συστήματα ήχου που αναπαράγουν τους θορύβους που κάνει ένα διαστημόπλοιο. Σε έναν από τους κοινόχρηστους χώρους, σκαμπό μπαρ από κόκκινο δέρμα καθώς και μοκέτες σε πορτοκαλί και μπλε αντιγράφουν πλήρως την αισθητική του πλατό του «Star Trek». Στην αίθουσα προβολών το ταβάνι μοιάζει με έναστρο ουρανό, χάρη στα φωτάκια που έχουν τοποθετηθεί επιμελώς για να δημιουργούν την αίσθηση αυτή. Η πολυτελής κατοικία διαθέτει μια περιοχή που είναι αφιερωμένη στο παιχνίδι «Call of Duty», όπου σακιά με άμμο είναι στοιβαγμένα στους τοίχους, δίχτυ καμουφλάζ κρέμεται από το ταβάνι, ενώ η προβολή του video game γίνεται σε γιγαντοοθόνη. Γενικά, μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία από video games με παιχνιδομηχανές οι οποίες είναι ηλικίας ακόμα και 60 ετών καθώς και τραπέζια του πινγκ πονγκ και του μπιλιάρδου.

Εκτός όμως από αυτά τα δωμάτια παιχνιδιού που παραπέμπουν σε αισθητική εφήβου, όπως αυτό που θυμίζει έρημο νησί και έχει ένα γραφείο-βάρκα, κυρίαρχη είναι και η πολυτέλεια. Ενδεικτική είναι η είσοδος του σπιτιού που είναι ολόκληρη επενδυμένη με μάρμαρο και διαθέτει μια εντυπωσιακή σκάλα, ενώ η πρόσοψη είναι μεσογειακού τύπου. Το τίμημα ύψους 35.000.000 δολαρίων (25.710.000 ευρώ) ηχεί δικαιολογημένο γι' αυτό το πολυθεματικό «πάρκο» που διαθέτει επίσης εξωτερική πισίνα και γήπεδο του μπάσκετ. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί το πιο ακριβό ακίνητο που πωλείται αυτήν τη στιγμή στο Μαϊάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα