Στο φως super «οπλοστάσιο»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο φως super «οπλοστάσιο»!Τρίτη, Δεκέμβριος 6, 2016 - 16:12

Δεκάδες βόμβες μολότοφ και ρόπαλα βρέθηκαν σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια! Φόβοι ότι προορίζονταν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ολόκληρο «οπλοστάσιο» από μολότοφ και ρόπαλα, που πιθανότατα θα χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, ανακάλυψε (εντελώς τυχαία) η Ασφάλεια

Αττικής σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια.

Η έντονη οσμή βενζίνης που αναδιδόταν από το εγκαταλειμμένο κτίσμα το απόγευμα της Κυριακής έκανε τους κατοίκους της περιοχής να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική για να ελέγξει τι συνέβαινε. Μόλις έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος και μπήκε στο κτίριο, ανακάλυψε έναν μεγάλο σάκο πλάτης και διάφορα τελάρα, μέσα στα οποία υπήρχαν τουλάχιστον 150 βόμβες μολότοφ, ξύλινα ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες!

Αμέσως οι πυροσβέστες ειδοποίησαν την Ασφάλεια Αττικής και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο περισυνέλεξε τα ευρήματα και τα μετέφερε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προσκειμένου να διερευνηθούν για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως είχαν αφήσει στα μπουκάλια οι κατασκευαστές των δεκάδων μολότοφ, οι οποίες ήταν έτοιμες να χρησιμοποιηθούν.

«Πρόκειται για ένα υλικό ιδιαίτερα αξιοποιήσιμο, καθώς οι βόμβες είναι άθικτες και δεν νομίζω να φορούσαν γάντια οι δράστες όταν τις κατασκεύαζαν» λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Η τυχαία ανακάλυψη του «οπλοστασίου», λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την όγδοη επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, έχει θορυβήσει τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Ολα δείχνουν ότι οι δεκάδες εμπρηστικές και εκρηκτικές μολότοφ θα χρησιμοποιούνταν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και, βέβαια, με ορμητήριο τον χώρο του Πολυτεχνείου. Για τον λόγο αυτόν η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για τη σημερινή επέτειο, επιστρατεύοντας περίπου 3.000 αστυνομικούς. Ολοι έχουν λάβει σαφείς εντολές να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι έμποροι περιμένουν να βγάλουν τα «σπασμένα» του έτους εν όψει εορτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα