Στο φως έγγραφο-φωτιά της Τροχαίας για την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο φως έγγραφο-φωτιά της Τροχαίας για την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία!Τετάρτη, Οκτώβριος 8, 2014 - 14:23

Νέα σημαντικά δεδομένα προστέθηκαν στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία, καθώς αποκαλύφτηκε πως στη μοιραία νταλίκα υπήρχε και συνοδηγός. Εξάλλου το φως της δημοσιότητας είδε και έγγραφο-φωτιά της Τροχαίας, σύμφωνα με το οποίο είχε δοθεί άδεια να κλείσει ο δρόμος για μόλις

10 λεπτά.

Ειδικότερα, κατά την τρελή πορεία της νταλίκας -που σκόρπισε τον θάνατο- δίπλα στον 39χρονο Ρουμάνο οδηγό ήταν ένας 46χρονος, επίσης Ρουμάνος, ο οποίος φέρεται ότι πρόλαβε να πηδήξει από το παράθυρο και να χαθεί μέσα στα χωράφια σε κατάσταση σοκ! Ο 46χρονος συνοδηγός πέρασε το βράδυ σε ένα χωριό στα ορεινά μεταξύ των νομών Ημαθίας και Πιερίας. Μετέβη σε ένα καφενείο, όπου οι θαμώνες τον είδαν ταλαιπωρημένο και διαπίστωσαν ότι κρύωνε, ενώ είχε τυλιγμένη στο πόδι του μια μπλούζα. Αργά το βράδυ της Δευτέρας συνεννοήθηκε με νοήματα (αφού δεν γνωρίζει ελληνικά) και με τη βοήθεια των κατοίκων, στους οποίους είπε ότι είχε ζήσει τη φονική καραμπόλα, μεταφέρθηκε στην Τροχαία Βέροιας.

Την παρουσία του επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του και ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας. Σε βάρος του συνοδηγού δεν προέκυψαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος. Πάντως στην κατάθεσή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η νταλίκα δεν είχε φρένα για πολλά χιλιόμετρα, ενώ φοβήθηκε και έφυγε μακριά σε κατάσταση σοκ, όπως είπε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο της Τροχαίας (απόφαση που έχει δημοσιευτεί και στη Δι@ύγεια), η άδεια για την πραγματοποίηση των έργων μεταφοράς εναέριων αγωγών ηλεκτρισμού ήταν από τις 9.30 έως τις 9.40 το πρωί της Κυριακής (δηλαδή για 10 λεπτά). Ωστόσο, δεδομένου ότι η καραμπόλα έγινε στις 10.20, το χρονοδιάγραμμα -άγνωστο για ποιο λόγο- δεν τηρήθηκε. «Εγώ έκανα ό,τι έπρεπε. Εμείς ήμασταν υπεύθυνοι μόνο για τη σήμανση στο σημείο των έργων, και όχι νωρίτερα. Τα συνεργεία μας δούλευαν πέντε χιλιόμετρα πριν από την καραμπόλα» είπε στην απολογία του στον ανακριτή ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας, ο οποίος είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στο τμήμα της Εγνατίας. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Σημειώνεται ότι τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο η πορεία της υγείας τους χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη από τους θεράποντες ιατρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα