Στην κόλαση της Εγναντίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτην κόλαση της ΕγναντίαςΤρίτη, Οκτώβριος 7, 2014 - 16:15

Πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά υπέστη ο 21χρονος τερματοφύλακας του Φιλίππου Βέροιας, Χρήστος Ευαγγελόπουλος, στο πολύνεκρο τροχαίο της Εγνατίας Οδού, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πιο βαρύ όμως ήταν το ψυχικό τραύμα που υπέστη όταν είδε τη μητέρα του, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, να χάνει τη μάχη για τη ζωή!

«Δυστυχώς, ένας

από τους αθλητές μας ενεπλάκη στο τροχαίο και τραυματίστηκε σοβαρά. Εκφράζουμε επίσης τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του για την απώλεια της μητέρας του που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο. Εχουμε ζητήσει εγγράφως την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ στην Αθήνα την Τετάρτη, καθώς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το τελευταίο που έχει σημασία είναι ένας αγώνας» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τραπεζανλίδης.

Ο Γιώργος Ρακκάς, επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες της «ματωμένης Κυριακής». «Ακούσαμε τον φρικτό, εκκωφαντικό θόρυβο από τόνους μετάλλου να συνθλίβονται βίαια» λέει. «Για δευτερόλεπτα, είδαμε αυτοκίνητα να εκτοξεύονται στον αέρα σαν να είναι ψεύτικα, καπνούς, ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εικόνες φρίκης που έχω στο μυαλό μου θα με ακολουθούν για πάντα».

Από την άλλη, ευχάριστα είναι τα νέα για τα δύο αγγελούδια που γλίτωσαν από τη φονική καραμπόλα και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Τα δύο αγοράκια, ηλικίας ενάμισι και τεσσάρων ετών, υποβλήθηκαν σε σειρά εξετάσεων, ευτυχώς όμως, όπως διαπιστώθηκε, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Από τους τριάντα τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας οι είκοσι.

Σοβαρή αλλά αντιμετωπίσιμη είναι η κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για μια 18χρονη, έναν 60χρονο, έναν 23χρονο και μια 25χρονη. Στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου αρχικά διακομίστηκαν 31 τραυματίες, νοσηλεύονταν έως χθες 14 θύματα του τροχαίου, τα περισσότερα σε καλή κατάσταση. Πιο σοβαρά είναι μια 28χρονη από τη Βουλγαρία κι ένας 76χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική.

Την Πέμπτη απολογείται ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο το πρωί της Κυριακής, αλλά ζήτησε προθεσμία έως την Πέμπτη για να απολογηθεί. Ο 39χρονος Ρουμάνος απέδωσε τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στο γεγονός ότι δεν έπιασαν τα φρένα του. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Στον εισαγγελέα πήγε και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας που εκτελούσε τις εργασίες στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και σήμερα απολογείται στον ανακριτή. Και οι δύο παραμένουν υπό κράτηση.
Στο μεταξύ, οι ίδιοι οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του Ρουμάνου ότι προσπαθούσε να φρενάρει επί 23 χιλιόμετρα αλλά δεν μπορούσε. «Υπάρχει το σύστημα που ονομάζουμε κλαπέ, που διακόπτει την παροχή καυσίμου στον κινητήρα και σταματάει. Το πολύ σε πέντε χιλιόμετρα το φορτηγό θα είχε ακινητοποιηθεί» λέει ο εκπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων μεταφοράς Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα