ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Τάσος Πετρόπουλος

15:36 4/9/2018 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Τάσος ΠετρόπουλοςΤρίτη, Σεπτέμβριος 4, 2018 - 15:31

❱❱ Στο παράνομο «κούρεμα» πάνω από 30% περίπου 80.000 συντάξεων θανάτου - χηρείας έχει προχωρήσει ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με...

... τις καταγγελίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο καλεί τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο να επιλύσει άμεσα το ζήτημα.

Με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, ο πρόεδρος

του δικτύου Νίκος Χατζόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι χήρες, οι χήροι και τα ορφανά τέκνα έχουν πέσει θύματα ακόμη μιας παρανομίας σε βάρος τους. Αντί οι συντάξεις θανάτου - χηρείας να επανυπολογιστούν από τις αρχές του 2019, όπως ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, άρχισαν να περικόπτονται παράνομα από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά, δηλαδή από την ημέρα ισχύος του νόμου. «Το θέμα αφορά περίπου 80.000 συντάξεις χηρείας και η αφαίμαξη ανέρχεται μέχρι τώρα σε 175.000.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος.

Ο κ. Χατζόπουλος πρόσθεσε ότι «το ΕΝΔΙΣΥ έχει στη διάθεσή του αποφάσεις μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου από μέλη του, από τις οποίες διαπιστώνεται ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί είναι λανθασμένες». Οπως υποστηρίζει το δίκτυο, καλώντας τον κ. Πετρόπουλο να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος, ενώ ο νόμος 4387 του 2016 ορίζει ότι ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι συντάξεις χηρείας που έχουν μεταβιβαστεί στον επιζώντα σύζυγο έχουν ήδη επανυπολογιστεί παράνομα. Αυτό επειδή δεν υπολογίζουν το 50% στο αρχικό ποσό σύνταξης του θανόντος, αλλά σε αυτό που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό του “νόμου Κατρούγκαλου”».

Τελικά, τι σκοπεύετε να κάνετε γι' αυτό, κύριε Πετρόπουλε; Γιατί, αν δεν δοθεί σύντομα λύση, βλέπουμε τους θανόντες να βγαίνουν από τους τάφους τους προκειμένου να μην αφήσουν τα παιδιά και τις γυναίκες τους να πεθάνουν από την πείνα!

Τάσος Πετρόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα