ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Κοτζιάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος ΚοτζιάςΔευτέρα, Ιούνιος 18, 2018 - 14:04

❱❱ Ο μικρός όγκος (σε σχέση με τα προηγούμενα μεγαλειώδη συλλαλητήρια) του συγκεντρωμένου πλήθους στο Πισοδέρι Φλώρινας έδωσε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά την ευκαιρία να... πανηγυρίσει παρά τα εκτεταμένα επεισόδια.

«Από το 1.000.000 πήγαμε στις 100.000 και τώρα στις 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα που του έχουν δημιουργήσει» είπε περιχαρής ο Ελληνας υπουργός για μια διαδήλωση

που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, ρίψη χημικών και 14 τραυματίες.

Χαμογελαστός και φορώντας ψάθινη ρεπούμπλικα στο κεφάλι του λόγω ήλιου, ο κ. Κοτζιάς σχολίασε για τους τραυματίες, συνομιλώντας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη: «Γιατί τραυματίες; Γιατί υπήρξε συμπλοκή; Γιατί επιδιωκόταν συμπλοκή; Οι πολίτες τι επιδίωκαν; Διαμαρτυρία ήταν ή προσπάθεια παρεμπόδισης της συμφωνίας;»

Αραγε, ο Νίκος Κοτζιάς θεώρησε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα επεισόδια και τους τραυματίες είχαν οι πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν και να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία που υπέγραφαν λίγα χιλιόμετρα παραπέρα οι ηγέτες των δύο χωρών; Αυτό ακούστηκε αρκετά περίεργο, καθώς οι διαδηλωτές δεν ήταν οργανωμένες ομάδες κρούσης που πήγαν εκεί με σκοπό να αναμετρηθούν με τα ΜΑΤ, ωστόσο ο υπουργός είχε βγάλει ήδη τα συμπεράσματά του για το ποιος ευθύνεται...

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς προσήλθε στον χώρο, όπου θα έπεφταν οι υπογραφές, φάνηκε ότι τίποτε δεν ήταν ικανό να του χαλάσει την καλή διάθεση. Γι' αυτό, άλλωστε, ήταν ο... μαέστρος του «Ηappy birthday» που τραγούδησαν οι παριστάμενοι στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του ανήμερα της υπογραφής της συμφωνίας, και η ελληνική αντιπροσωπία δεν πήγε με άδεια χέρια, αλλά με ένα τεράστιο «ναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα