ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Φίλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος ΦίληςΤετάρτη, Ιούνιος 20, 2018 - 15:45

❱❱ Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τον θόρυβο για την τρίτη κατά σειρά άδεια που δίνεται στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που θεωρεί τα... «μπες βγες» του «Λουκά» απολύτως φυσιολογικά.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, είπε με απόλυτη άνεση: «Εφαρμόζεται ο νόμος στην περίπτωση

Κουφοντίνα. Οπως ισχύει για όλους όσοι έχουν δικαίωμα άδειας, αυτό συμβαίνει και με τον Κουφοντίνα. Εχω πει ότι ο Κουφοντίνας είναι εκτελεστής, εγκληματίας, έχει καταδικαστεί, αλλά έχει δικαίωμα να κάνει χρήση του νόμου». Σαν να πρόκειται για ένα πρόσωπο που ουδείς θα ασχοληθεί αν πάρει άδεια...

Ομως, η τρίτη αδειοδότηση του «Λουκά» της 17Ν, πέρα από τις πολιτικές και τις διεθνείς αντιδράσεις που ξεσηκώνει, προκαλεί και αυτό που λέμε «κοινό αίσθημα».

Ναι, κύριε Φίλη, είναι απόλυτα νόμιμη η άδεια στον Κουφοντίνα, όμως στα μάτια όσων θρήνησαν θύματα από τις σφαίρες αυτού και των «συντρόφων» του είναι κάτι εξοργιστικό.

Κάποιες περιπτώσεις είναι πιο σύνθετες και δεν αρκεί το γράμμα του νόμου για να κρυφτούμε πίσω από αυτό. Μαυροφορέθηκαν, δυστυχώς, αρκετοί από το 45άρι της 17Ν, την αιματοβαμμένη δράση της οποίας ουδέποτε καταδίκασε και αποκήρυξε ο «Λουκάς»...

Ομως, για τον κύριο Φίλη η άδεια στον εκτελεστή της 17Ν ήταν προφανώς κάτι πολύ απλό, αφού είπε «Εδώ δίνουν άδεια σε εμπόρους ναρκωτικών. Το ερώτημα είναι: Θα υπάρξει υποτροπή; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποτροπή» και, κάνοντάς τα όλα ίσα, μας καθησύχασε.

Βέβαια, το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραμένει πιστός στις «αρχές» του και εξελίσσεται σε «μορφή» του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν έχει καμιά σημασία και, κατά τον κύριο Φίλη, δικαιούται να απολαμβάνει τα προνόμια του νόμου, τον οποίο ο αρχιεκτελεστής αντικατέστησε με τα όπλα.

Νίκος Φίλης
Keywords
Τυχαία Θέματα