Προκαλεί ο εμπνευστής της Μπλε Φάλαινας: «Οι έφηβοι δεν αξίζει να ζουν»

ΚΟΣΜΟΣΠροκαλεί ο εμπνευστής της Μπλε Φάλαινας: «Οι έφηβοι δεν αξίζει να ζουν»Τετάρτη, Ιούνιος 20, 2018 - 14:11

❱❱ Γόνος καλής οικογένειας, με καλοπληρωμένη δουλειά ως οικονομικός αναλυτής, είναι ο εμπνευστής της Μπλε Φάλαινας, που συνελήφθη στη Ρωσία.

Ο 22χρονος Νικίτα Νεαρόνοφ, που αποκαλεί χόμπι το φονικό διαδικτυακό «παιχνίδι», δηλώνει αμετανόητος, υποστηρίζοντας ότι οι έφηβοι είναι τρελοί και δεν

αξίζει να ζουν.

Οι χειριστές της Μπλε Φάλαινας κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ευάλωτους εφήβους μέσω των social media και τους πείθουν να ολοκληρώσουν μέσα σε 50 ημέρες όλο και πιο αυτοκαταστροφικές αποστολές, οι οποίες καταλήγουν στην αυτοκτονία τους. Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Νεαρόνοφ εκτός από εμπνευστής του φονικού «παιχνιδιού» είχε και ρόλο εκπαιδευτή ατόμων, που αρχικά θα εντόπιζαν νέα θύματα, δημιουργώντας τις δικές τους ομάδες, και στη συνέχεια θα τα εξωθούσαν στην αυτοκτονία.

Συνήθως ο 22χρονος έστελνε τις «αποστολές» στα θύματά του από το σπίτι του κοντά στη Μόσχα, ενώ άλλες φορές το έκανε από το γραφείο της δουλειάς του. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο Νεαρόνοφ είχε δημιουργήσει τη δική του ομάδα με 40 έφηβες στα social media από διάφορες περιοχές της Ρωσίας και τη Λετονία. Δέκα από αυτές είχαν ξεκινήσει ήδη τις «αποστολές».

Οπως ανακοινώθηκε, μια 14χρονη και μια 17χρονη είναι ακόμη ζωντανές, ενώ η αστυνομία δεν ξέρει κάτι για τις υπόλοιπες οκτώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα