ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ: Ο Δημήτρης Βίτσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ: Ο Δημήτρης ΒίτσαςΤετάρτη, Οκτώβριος 10, 2018 - 15:33

❱❱ Οι άστεγοι Ελληνες δεν αξίζουν ένα σπιτάκι;

«Βασική μας στρατηγική είναι οι πρόσφυγες να μένουν σε σταθερά καταλύματα και σε διαμερίσματα, όπως μένουν άλλοι 25.000» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Να σας κάνουμε μια απλή ερώτηση, κ.

Βίτσα, αν και ίσως κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε από κάποιους ρατσιστές (σε καμία περίπτωση δεν είμαστε, το ξεκαθαρίζουμε αυτό); Με τους άστεγους, που είναι στην πλειονότητά τους Ελληνες, θα κάνετε κάτι ως κυβέρνηση; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματά τους, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό με τους πρόσφυγες;

Αυτοί δεν αξίζουν σταθερά καταλύματα ή διαμερίσματα; Αν δεν το γνωρίζετε, να σας ενημερώσουμε πως άστεγος δεν είναι μόνο εκείνος που δεν έχει σπίτι, αλλά και εκείνος ο οποίος δεν έχει πρόσβαση σε σπίτι με ρεύμα και νερό, σύμφωνα με τον νομικό προσδιορισμό της ιδιότητας του αστέγου σε σχετικό νόμο του υπουργείου Υγείας.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη για τους αστέγους, πρώτα στη λίστα βρέθηκαν άτομα της πιο παραγωγικής ηλικίας 18-44 ετών, ενώ ένα μικρό ποσοστό είναι συνταξιούχοι. Δυστυχώς, όλοι δήλωσαν πως δεν τους οδήγησε ο πόλεμος στον δρόμο, όπως τους πρόσφυγες, αλλά τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή, η ανεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΕΝΤΡΑ, Δημήτρης Βίτσας,sentra, dimitris vitsas