ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Τασία Χριστοδουλοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Τασία ΧριστοδουλοπούλουΔευτέρα, Νοέμβριος 19, 2018 - 13:15

❱❱ Στη σκληρή γραμμή του «συντρόφου» της Νίκου Φίλη συντάχθηκε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάνοντας σφοδρή επίθεση στους...

... μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Θεσσαλονίκης Ανθιμο, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τη συμφωνία Τσίπρα

- Ιερωνύμου για τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε για τους δύο ιεράρχες ότι «δεν είναι μητροπολίτες, είναι πολιτικές περσόνες, παρεμβαίνουν επί παντός επιστητού, κοινωνικών, πολιτικών και εθνικών ζητημάτων», θεωρώντας προφανώς ότι οι ρασοφόροι δεν επιτρέπεται να έχουν άποψη επί άλλων θεμάτων πέραν των εκκλησιαστικών.

Πιστεύει δηλαδή η κυρία Χριστοδουλοπούλου ότι το ράσο αφαιρεί την ιδιότητα του πολίτη και το δικαίωμα στον δημόσιο λόγο, ιδίως όταν αυτός είναι αντίθετος με τις απόψεις της.

Το δικαίωμα της άποψης και της ελευθερίας του λόγου προσαρμόζεται δηλαδή α λα καρτ και αναλόγως της ιδιότητας του προσώπου για την κυρία αντιπρόεδρο. Είναι δεκτό να την ενοχλούν οι κατά καιρούς τοποθετήσεις των δύο συγκεκριμένων ιεραρχών, ωστόσο αυτό δεν της δίνει το δικαίωμα να λέει το προκλητικό «δεν είναι μητροπολίτες».

«Δεν θέλω οι κληρικοί να πέσουν θύματα ανθρώπων όπως ο Σεραφείμ και ο Ανθιμος» είπε επίσης ως αυτόκλητη προστάτιδα των ιερέων...

Βέβαια η ίδια, όπως και άλλοι πολλοί «σύντροφοι» το τελευταίο διάστημα, έχει αναπτύξει μια ξαφνική «αγάπη» με όσους από την Ιεραρχία τάσσονται υπέρ της συμφωνίας ή σιωπούν. Οποιον όμως τολμά να διαφωνεί τρέχει η δημοκρατικότητα από τα μπατζάκια και τον περνούν γενεές δεκατέσσερις.

Keywords
Τυχαία Θέματα