Στη δίνη του κυκλώνα η Ελλάδα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτη δίνη του κυκλώνα η Ελλάδα!Πέμπτη, Σεπτέμβριος 27, 2018 - 13:30

❱❱ Θα πλήξει από την Παρασκευή περιοχές της νότιας Ελλάδας με βροχές και σφοδρούς ανέμους

Ενας μίνι μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, που θα ξεσπάσει αύριο πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας πλήττοντας το Σαββατοκύριακο τις περιοχές της νότιας Ελλάδας με σφοδρούς ανέμους και βροχές.

«Είναι ένα φαινόμενο που δεν παρουσιάζεται συχνά

και θα φέρει πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Το πιθανότερο είναι ότι θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το πιο πρόσφατο βαρομετρικό χαμηλό με έντονα φαινόμενα κοντά στην περιοχή μας ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο στη νότια Ιταλία. Οι Ιταλοί μετεωρολόγοι το ονόμασαν Numa, ενώ από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών βαφτίστηκε Ζήνων.

Ο καιρός θα παραμείνει και σήμερα έντονα φθινοπωρινός, με βροχοπτώσεις σε Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο και στα νότια νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως 10 μποφόρ, όμως θα εξασθενήσουν στη διάρκεια της ημέρας. Την εικόνα συμπληρώνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια, στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Στην Αττική θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές με τη θερμοκρασία ως 21 βαθμούς.



Αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά η αστάθεια θα συνεχιστεί στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο η ένταση των φαινομένων θα είναι αρκετά πιο ήπια, αλλά θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του κυκλώνα.

Σαρώνει με αμείωτη ενταση ο «Ξενοφών»

Ολόκληρη τη χώρα πλήττει με αμείωτη ένταση η κακοκαιρία «Ξενοφών», με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, που φθάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ στα πελάγη, και τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» σε χειμωνιάτικα επίπεδα. Είναι τόση η ένταση των ανέμων, ώστε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού (φωτό) ξήλωσε ένα από τα στέγαστρα, που προσγειώθηκε στον εξωτερικό χώρο - ευτυχώς, χωρίς να κινδυνεύσουν οι μαθητές που έκαναν μάθημα!

Τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παρέμειναν δεμένα, ενώ δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια στα πορθμεία Πέραμα - Παλούκια, Αρκίτσα - Αιδηψός, Ρίο - Αντίρριο, Πρίνος - Καβάλα, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη. Στα νησιά του Αργοσαρωνικού προσέγγιζαν μόνο υδροπτέρυγα, ενώ τα δρομολόγια από Βόλο προς Σποράδες γίνονταν μόνο με πλοία συμβατικού τύπου. Τα σχολεία έκλεισαν σε Μύκονο, Τήνο και Ανδρο για την ασφάλεια των μαθητών. Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 80 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ το Λιμενικό απεγκλώβισε τους εννέα τουρίστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στον Σαρωνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα