Ετσι σκότωσα για 300.000 € τον φίλο μου φαρμακοποιό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕτσι σκότωσα για 300.000 € τον φίλο μου φαρμακοποιόΠέμπτη, Σεπτέμβριος 27, 2018 - 13:25

❱❱ Τι είπε στην απολογία του ο 51χρονος αρχιτέκτονας για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Για περισσότερο από 10 χρόνια ήταν οικογενειακοί φίλοι ο φαρμακοποιός Βασίλης Φλώρος (μικρή φωτό) και ο 51χρονος αρχιτέκτονας που έμελλε να του κόψει το νήμα της ζωής!

Ωστόσο, ένα δάνειο που προκάλεσε την κατάσχεση του σπιτιού του δράστη στη Γλυφάδα διέλυσε δύο οικογένειες. Ο δολοφόνος του 57χρονου φαρμακοποιού ομολόγησε με λεπτομέρειες πώς έφτασε

στο έγκλημα και αποκάλυψε το κίνητρο, ότι δηλαδή το θύμα κατάσχεσε το σπίτι του επειδή του χρωστούσε 300.000 ευρώ που είχε δανειστεί το 2008 για να ξεκινήσει ένα παράτολμο κατασκευαστικό έργο.

Υπόσχεση -και μάλιστα γραπτή- ήταν να επιστρέψει τα χρήματα σταδιακά έως το 2010, όμως η επιχείρησή του έπεσε έξω λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι δύο φίλοι να καταλήξουν στα δικαστήρια, όπου έχασε το σπίτι του. «Προσπαθούσα να μιλήσω μαζί του και να διακανονίσουμε την οφειλή, αλλά μάταια... Ενας φίλος μου μού σύστησε κάποιον που θα μπορούσε να μου βρει ένα όπλο. Εγώ είχα στο σπίτι ένα παλιό αλλά λειτουργικό όπλο, οικογενειακό κειμήλιο από το 1880.

Συναντήθηκα με τον άνθρωπο, του έδωσα το παλιό όπλο και μου έδωσε το περίστροφο. Μετά τη δολοφονία το πέταξα σε ένα φρεάτιο, αλλά δεν θυμάμαι πού ακριβώς. Αποφάσισα να το κάνω όταν η οικογένειά μου έλειπε, για να μην κινήσω υποψίες.

Πήγα αποφασισμένος στο Νέο Ψυχικό να τον σκοτώσω. Για ώρα έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι. Κάποια στιγμή άνοιξε η γκαραζόπορτα, τον είδα να βγαίνει με το αυτοκίνητό του, είδα ότι ήταν εκείνος μέσα και τον πυροβόλησα. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα. Αργότερα παραβρέθηκα σε μία κοινωνική εκδήλωση με συγγενείς και φίλους κοντά στην περιοχή του Ψυχικού. Ολες αυτές τις ημέρες δεν κοιμόμουν. Μετά τη δολοφονία σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, αλλά δεν βρήκα τη δύναμη» είπε ο 51χρονος στην προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

ΗΔικαιοσύνη θα διερευνήσει τον ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση ένας δικηγόρος, έγκλειστος στις φυλακές για οικονομικά αδικήματα, καθώς ο αρχιτέκτονας είπε ότι στο όνομά του είχε υπογράψει λευκές επιταγές που του έδωσε ο Φλώρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα