Στα... μαλάκα ο «Μαραντόνα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα... μαλάκα ο «Μαραντόνα»Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26, 2018 - 18:06

❱❱ Γλίτωσε τα ισόβια ο 28χρονος Αλβανός που θεωρείται από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης

Καθαρή την... έβγαλε, με μόλις 20 χρόνια κάθειρξη, ο 28χρονος «Μαραντόνα», ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2017 επειδή νόθευε ηρωίνη στον Ασπρόπυργο. Ο Αλβανός διακινητής με το όνομα του Αργεντινού «μάγου» των γηπέδων έβαλε «γκολ» στο δικαστήριο, καθώς γλίτωσε τα ισόβια με τα οποία βρισκόταν αντιμέτωπος!

Το ότι απέναντί τους είχαν

έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης στα Βαλκάνια και τη γηραιά ήπειρο -σύμφωνα με την Αστυνομία- φαίνεται ότι δεν έπαιξε ρόλο για τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αναγνώρισαν στον Αλβανό «Μαραντόνα» το ελαφρυντικό του... πρότερου έντιμου βίου, λόγω του λευκού ποινικού μητρώου του! Εκτός από τον 28χρονο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν άλλα τέσσερα άτομα με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών.

Δύο εξ αυτών, μεταξύ των οποίων ο 47χρονος Ελληνας αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκαν επίσης σε κάθειρξη 20 χρόνων, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (συμμετείχαν σε πρόγραμμα απεξάρτησης μέσα στη φυλακή), ενώ απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες μία μητέρα με τον 20χρονο γιο της, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Ο «Μαραντόνα» με τον 47χρονο Ελληνα είχαν στήσει ένα μεγάλο κέντρο διακίνησης ηρωίνης στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, απ' όπου τροφοδοτούσαν την Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια νόθευσης και συσκευασίας του ναρκωτικού ανάμεσα στα παραπήγματα του καταυλισμού.

Με τη βοήθεια εξελιγμένων drones οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν να παρακολουθούν από ψηλά το «παιχνίδι» του Αλβανού και στο τέλος τού πέρασαν χειροπέδες.

Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν τον άκουσαν να λέει το όνομά του, το οποίο οφείλει στη μεγάλη αγάπη του πατέρα του για τον Αργεντινό άσο των γηπέδων! Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν πάνω από 23 κιλά ηρωίνης, 38,8 γραμμάρια κάνναβης και 16,5 κιλά νοθευτικής ουσίας.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αθωώνει ακόμα και εκεί όπου υπάρχει άδικη προσωρινή κράτηση, όπως στην περίπτωση των δύο κατηγορουμένων, αλλά και να μην εξοντώνει κατηγορουμένους ακόμα και στην περίπτωση που έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα.

Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την απόφαση» δήλωσε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος των δύο αθωωθέντων κατηγορουμένων και του φερόμενου ως αρχηγού Γιάννης Γλύκας.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα