Στα μπουντρούμια για δύο χρόνια!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣτα μπουντρούμια για δύο χρόνια!Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018 - 16:48

❱❱ Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου» για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η ελληνική αντίδραση μετά το πέμπτο κατά σειρά «όχι» της τουρκικής πλευράς στο αίτημα απελευθέρωσης των δύο αξιωματικών στην Αδριανούπολη και τις νέες, δυσοίωνες πληροφορίες για την τύχη τους, που αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η Τουρκία επιχειρεί να στήσει σκηνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου».

Οι πληροφορίες

αυτές αναφέρουν ότι οι δύο Ελληνες Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δύο ετών, καθώς ο Τούρκος εισαγγελέας σε ρόλο που δεν συνάδει με τους κώδικες του Δικαίου ανά τον πολιτισμένο κόσμο, φέρεται ότι εκτιμά πως έχουν διαπράξει το αδίκημα της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Ως εκ τούτου, η ποινή που θα αντιμετωπίσουν, αν και όποτε τους απαγγελθούν κατηγορίες, θα είναι κατ’ ελάχιστον τα δύο χρόνια. Μάλιστα, ζήτησε την περαιτέρω συνέχιση της έρευνας των κινητών τηλεφώνων τους.

«Eχθρικό πεδίο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος πρώτη φορά είπε πως η Τουρκία «παίζει με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης» και πρόσθεσε: «Πλέον σταματάει να είναι εντός των ορίων που πρέπει να κινούνται οι διεθνείς σχέσεις και περνάμε σε ένα εχθρικό πεδίο».

Πάντως, οι δύο Ελληνες φαίνεται πως, παρά την τεσσάρων και πλέον μηνών περιπέτειά τους, διατηρούν ακμαίο το ηθικό τους, όπως υποστήριξε και ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τουρκία, πρεσβευτής Κρίστιαν Μπέργκερ, που είχε συνάντηση μαζί τους την περασμένη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι αμφότεροι είναι σε «αρκετά καλή κατάσταση, και σωματική αλλά και πνευματική».

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι η επιχειρηματολογία της τουρκικής «Δικαιοσύνης» είναι τουλάχιστον αστεία. Ενδεικτικός είναι ο ισχυρισμός του Τούρκου δικαστικού ότι οι «δύο» ως στρατιωτικοί «όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού» και επομένως εισήλθαν στην περιοχή συνειδητά. Οι στρατιωτικοί μας στην τελευταία κατάθεσή τους επανέλαβαν το προφανές, πως δεν είχαν δηλαδή καμία πρόθεση διάπραξης εγκλήματος.

Μετά τις νέες εξελίξεις η ελληνική πλευρά δηλώνει αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα μέσα πίεσης προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των δύο.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμη πως ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί «απαράδεκτα» το ζήτημα για να διαπραγματευτεί, ενώ ξεκαθάρισε πως η Αθήνα θα συνεχίσει να πιέζει και να μετέρχεται κάθε νομικού και διπλωματικού μέσου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα