Σκάει κανόνι (!) για τον Βαγγέλη

17:11 9/6/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣκάει κανόνι (!) για τον ΒαγγέληΤρίτη, Ιούνιος 9, 2015 - 17:08

Η ώρα των ποινικών διώξεων έφτασε για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα επόμενα 24ωρα δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες που θα αποτελούν «βόμβα» μεγατόνων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανώς να αναφέρονται ακόμη και σε ανθρωποκτονία του άτυχου 20χρονου Ρεθυμνιώτη! Παράλληλα, η οικογένεια Γιακουμάκη θα υποβάλει μηνύσεις έως το τέλος του μήνα κατά της νέας διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, με αφορμή την ποινή-χάδι της απλής επίπληξης που, σύμφωνα με την

οικογένεια, επιβλήθηκε στους «σκληρούς» συμφοιτητές του αδικοχαμένου 20χρονου.

Μιλώντας στην «Espresso» ο ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας και δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, ουσιαστικά προαναγγέλλει «κανόνι» που θα σκάσει στη συγκλονιστική υπόθεση, αφού τις επόμενες ώρες αναμένεται να απαγγελθούν διώξεις και θα υπάρξει χαρακτηρισμός της πράξης σε αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία: «Εκτιμώ ότι ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να πειστεί ότι τελέστηκε ανθρωποκτονία και θα απαγγείλει σχετική κατηγορία σε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα από τη σχολή. Είμαι βέβαιος ότι τη μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του 20χρονου, υπήρξε εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για τον θάνατό του. Και δεν εννοώ ότι εξώθησε τον Βαγγέλη στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία»!

Ο κ. Μπούκας επισήμανε ότι το σίγουρο είναι πως θα απαγγελθούν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση και παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, για τα γεγονότα που έγιναν σε προγενέστερο χρόνο, δηλαδή πριν από τον θάνατο του 20χρονου. Οπως -για παράδειγμα- καψώνια που έπαιρναν μορφή βασανιστηρίων, πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying από ομάδα συμφοιτητών του και είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του άτυχου νεαρού, σε βαθμό που δεν μπορούσε πλέον να βγει ούτε από την πόρτα του δωματίου του ή να κάνει ντους με την ηρεμία του!

Το θρίλερ της εξαφάνισης του δευτεροετούς σπουδαστή είχε διαρκέσει 37 δραματικές μέρες, ώσπου βρέθηκε το πτώμα του σε ένα λασπωμένο χωράφι πολύ κοντά στη σχολή, δίπλα στον χωματόδρομο που οδηγούσε στην Παμβώτιδα.

Προχωρημένη σήψη

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και είχε παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων, ενώ στον δεξιό καρπό του υπήρχε μια βαθιά τομή από μαχαίρι που, όπως αποδείχτηκε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν το μοναδικό προθανάτιο και μοιραίο τραύμα. Το πόρισμα ανέφερε ότι δεν είχαν εντοπιστεί άλλα προθανάτια τραύματα ούτε τραύματα με εσωτερική αιμορραγία, τα οποία θα καταδείκνυαν επίθεση σε βάρος του νεαρού πριν από τον θάνατό του. Κάτι το οποίο ενδέχεται να καταρριφθεί από τα στοιχεία που επικαλείται ο δικηγόρος της οικογένειας.

Μηνύσεις ετοιμάζει η οικογένεια του Γιακουμάκη

Στα τέλη Ιουνίου η οικογένεια Γιακουμάκη προτίθεται να υποβάλει μηνύσεις εναντίον της νέας διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, μέσω του δικηγόρου της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της σχολής «τιμώρησε» σπουδαστές που φέρεται ότι είχαν πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά βίας εναντίον του 20χρονου με μια απλή επίπληξη. Αυτό προκάλεσε την οργή της οικογένειας από το Ρέθυμνο. Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από τη μοιραία ημέρα που «χάθηκε» ο Βαγγέλης, το περασμένο Σάββατο άνθρωποι κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το «παρών» έξω από τη Γαλακτοκομική τραγουδώντας για τον αδικοχαμένο νεαρό το «Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα