Ραντεβού (στον... αέρα)

ΠΟΛΙΤΙΚΗΡαντεβού (στον... αέρα)Πέμπτη, Νοέμβριος 20, 2014 - 16:30

Το θέμα ψιθυριζόταν στους διαδρόμους εδώ και καιρό, αλλά χθες έγινε εμφανές ότι κάτι «ψήνεται» για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Παρά την αρνητική διάθεση από πλευράς Μαξίμου και τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,

φαίνεται ότι ωριμάζει η ιδέα να πραγματοποιηθεί το τετ α τετ, όταν υποχωρήσει η καχυποψία ή παραμεριστούν τα «προαπαιτούμενα».
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι απόψεις στελεχών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι έφτασε ώρα οι δύο αρχηγοί να συζητήσουν. Το κλίμα άρχισε να καλλιεργεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επανέφερε το θέμα ενός ραντεβού Σαμαρά - Τσίπρα, διαφοροποιημένος από τις θέσεις που εξέφραζε μέχρι πριν από λίγο καιρό ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.


Χθες το θέμα φούντωσε, ύστερα από δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος με αφορμή δημοσιεύματα για ενδεχόμενη πρόσκληση του κ. Τσίπρα από τους κυβερνητικούς εταίρους στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε «ναι» επί της αρχής για μια συνάντηση, όμως μόνο Σαμαρά - Τσίπρα, χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό. Δεν μπαίνουμε στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης». Παράλληλα από την Κουμουνδούρου υπενθύμιζαν ότι στον Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει δύο αιτήματα για να υπάρξει έδαφος ελάχιστης συνεννόησης: εκλογές και διερεύνηση από κοινού ενδεχομένως προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για κομματικούς λόγους


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ήταν η πρώτη που υποβάθμισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τσίπρα. Στη συνέχεια στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά εξηγούσε πως είναι σαφές ότι «ο κ. Τσίπρας ζητεί συνάντηση από τον κ. Σαμαρά για κομματικούς λόγους και μόνο για να θέσει το θέμα των πρόωρων εκλογών, χωρίς να έχει διάθεση συνεννόησης για τα δύσκολα θέματα που έχει η χώρα». Παράλληλα τόνιζαν ότι μια συνάντηση με την ατζέντα που βάζει η Κουμουνδούρου απλώς θα νομιμοποιήσει τον κ. Τσίπρα στη συνείδηση των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Οσο για το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το βέτο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Βενιζέλο ακούστηκε το εξής: «Τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;» Μάλιστα πρόσθεσαν ότι «ούτως ή άλλως ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα