Ραντεβού στα «ουφάδικα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΡαντεβού στα «ουφάδικα»Τετάρτη, Δεκέμβριος 5, 2018 - 16:11

❱❱ Το MIMOZA στην Πάτρα ξυπνάει μνήμες από 80s και 90s, με φλιπεράκια και ηλεκτρονικά που «καταπίνουν» κέρματα

Ενα σκηνικό νοσταλγίας περιμένει όσους έζησαν τα 80s και τα 90s στο σφαιριστήριο ΜΙΜΟΖΑ, στην Πάτρα, που εξακολουθεί πεισματικά να διατηρεί το χρώμα του «ουφάδικου» και του «φλιπεράδικου» του παρελθόντος.

Μπαίνοντας οι μεγαλύτεροι θα ακούσουν τους χαρακτηριστικούς ήχους ξεπερασμένων

σήμερα -αλλά ακόμη γοητευτικών- ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που περίμεναν ένα κέρμα για να σε ταξιδέψουν στον κόσμο του Bubble Bobble, του Αrkanoid, του Tetris, του Super Mario και, φυσικά, του αξεπέραστου PacMan με τα πρωτόγονα (σήμερα) γραφικά.



Στη ΜΙΜΟΖΑ, ένα «ουφάδικο» που άρχισε να λειτουργεί τη δεκαετία του '60 και παραμένει ως σήμερα το ίδιο αυθεντικό, ο πελάτης θα καθίσει σε ένα από τα ηλεκτρονικά και θα δει στην οθόνη το χαρακτηριστικό «insert coin to continue». Ρίχνοντας το κέρμα αρχίζει η δράση, με εφόδια τον μοχλό και ένα δυο κουμπιά, όπως στα περισσότερα κλασικά πλέον ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στόχος, να το μηδενίσεις και να το τερματίσεις, αφού εξασφαλίσεις τα απαραίτητα «κανονάκια».



Το μυαλό γυρίζει πίσω στον χρόνο, τότε που ένας έπαιζε και αρκετοί μαζεύονταν γύρω του έχοντας ρίξει στη σχισμή και το τελευταίο τους κέρμα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που άκουγες κάποιον να εκλιπαρεί τον παίκτη «να σου πατάω τις σφαίρες;»! Αξέχαστη, φυσικά, παραμένει και η αδρεναλίνη του φόβου για τυχόν είσοδο αστυνομικών σε όσους ήταν κάτω των 17 και κατάφερναν να περνούν το face control!

Προτάσεις

Ο εκ των ιδιοκτητών του χώρου Νίκος Τσαούσογλου, που μεγάλωσε μαζί με τα αδέλφια του στο σφαιριστήριο ΜΙΜΟΖΑ που άνοιξε ο πατέρας τους, αποκάλυψε στο Thebest.gr ότι έχει δεχτεί δεκάδες προτάσεις για να πουλήσει ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κάποιους, που τα θέλουν περισσότερο για διακόσμηση του σπιτιού τους ή της επιχείρησής τους.



Ο επισκέπτης μπορεί να βρει επίσης μπιλιάρδα, αλλά και τα θρυλικά ποδοσφαιράκια με τα χερούλια, στα οποία ακόμα και σήμερα απαγορεύεται το «κοκορέτσι»! Τη δική τους αστραφτερή παρουσία δίνουν και τα φλιπεράκια, που είχαν πάντοτε το δικό τους φανατικό κοινό και σκόρπιζαν μελωδικά κουδουνίσματα στον χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα