«Πυροτέχνημα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Πυροτέχνημα»Πέμπτη, Νοέμβριος 15, 2018 - 17:16

❱❱ Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι η έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη δεν γίνεται με συστηματικό τρόπο

Προβληματισμό και ερωτήματα εγείρουν οι δικαστικοί χειρισμοί ως προς το… εντός των συνόρων άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που φέρεται ότι συνδέεται με τη διερεύνηση της υπόθεσης για την προμήθεια του περιβόητου συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,

C4Ι.

Κι αυτό καθώς, ενώ η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ζήτησε στις 30 Οκτωβρίου με έγγραφό της από τις ελληνικές τράπεζες όλα τα στοιχεία των λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη από το 2000 ως σήμερα, παραμένουν στο σκοτάδι συναλλαγές που ενδέχεται να έχουν γίνει μέσω λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η συγκεκριμένη έρευνα συνδέεται με την κατάθεση του Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας Thales Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος είχε μιλήσει για μίζες στις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και του C4I. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ενδέχεται να αποδειχθεί «πυροτέχνημα», καθώς δεν γίνεται με συστηματικό τρόπο, με σκοπό να χυθεί άπλετο φως και να ελεγχθούν τα πάντα.

Οπως θυμίζουν, για να βρεθούν οι «αμαρτωλοί» λογαριασμοί των πρώην υπουργών του κ. Σημίτη, Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, χρειάστηκε ευρεία έρευνα σε τράπεζες του εξωτερικού. Ηδη διακινούνται πληροφορίες -που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί- οι οποίες κάνουν λόγο για ύπαρξη λογαριασμού υψηλόβαθμου Ελληνα πολιτικού στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος φέρεται ότι συνδέεται με την υπόθεση προμήθειας του περιβόητου C4I. Πάντως, μέχρι στιγμής η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες έχει ζητήσει άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, των πρώην υπουργών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του Διαμαντούλας Παντούλα και του μεσάζοντα όπλων Λουκά Ρωμανού.

Για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού γίνεται ήδη έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναφορικά με έμβασμα 845.000 ευρώ που φέρεται ότι έφτασε στην Ελλάδα το 2010 στο όνομά του μέσω offshore στις Μπαχάμες και κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό της Γερμανίας.

Στενοχώρια...

Ο Κώστας Σημίτης επιχείρησε να... κάψει το θέμα του ανοίγματος των λογαριασμών και την αποκάλυψη έκανε γνωστός δημοσιογράφος που έχει αμφίδρομη ενημέρωση με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος του μίλησε μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για να εκφράσει τη στενοχώρια του για όσα έπρατταν υπουργοί του, μια και εκείνος απλώς... προήδρευε.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» σημειώνει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα