Πτώμα στον καταψύκτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπίστευτο θρίλερ σε άδειο διαμέρισμα στην ΚαλλιθέαΠτώμα στον καταψύκτηΤετάρτη, Ιανουάριος 13, 2016 - 12:59

63χρονος συνταξιούχος ναυτικός εξαφανισμένος επί έναν χρόνο. Αναζητούνται (και από την Interpol) η Βουλγάρα πρώην σύζυγός του, το παιδί τους και ο 30χρονος γιος της

Μέσα στον καταψύκτη, που ήταν τοποθετημένος (σε λειτουργία) στο σαλόνι του διαμερίσματος, βρισκόταν επί έναν ολόκληρο χρόνο (!) το πτώμα ενός άνδρα στην Καλλιθέα.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ Θ. ΠΑΝΟΥ, ΤΖ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Φωτό:

Χρήστος Ζήνας

Το απίστευτο θρίλερ άρχισε χθες το πρωί, όταν ένας δικαστικός κλητήρας μαζί με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Ευαγγελιστρίας για να επιδώσουν δικόγραφο έξωσης.

Ο ιδιοκτήτης είχε να εισπράξει ενοίκιο εδώ κι έναν χρόνο από τη 45χρονη Βουλγάρα πρώην σύζυγο του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Β.Κ., με αποτέλεσμα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έξωση της γυναίκας, με την οποία δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.

Φρικιαστικό θέαμα

Μάλιστα, πλήρωνε τον λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς κινδύνευε να διακοπεί η παροχή ρεύματος στο σπίτι. Ετσι, χθες το πρωί έφθασε στην Καλλιθέα μαζί με τον δικαστικό επιμελητή και μόλις άνοιξαν την πόρτα το πρώτο πράγμα που τους έκανε εντύπωση, όταν μπήκαν στο άδειο διαμέρισμα, ήταν ο μεγάλος καταψύκτης που βρισκόταν στο κέντρο του σαλονιού! Τον άνοιξαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το φρικιαστικό θέαμα του παγωμένου πτώματος του συνταξιούχου ναυτικού, που, όπως όλα δείχνουν, είχε δολοφονηθεί!



Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας σήμανε συναγερμός και σύντομα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα βρισκόταν εδώ και έναν χρόνο (όσο διάστημα αγνοούνταν ο 63χρονος) τοποθετημένο στον καταψύκτη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού, ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε εμβρυακή στάση, ενώ στο στόμα του υπήρχε ένα πανί και στον πάτο του καταψύκτη βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Βέβαια, λόγω της κατάστασης του πτώματος δεν ήταν σε θέση να εξαγάγει ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου, τα οποία θα εξακριβωθούν από τη νεκροτομή. Πάντως, δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ανθρωπος-κλειδί στη φρικιαστική υπόθεση φέρεται ότι είναι η 45χρονη με την οποία υπήρξε παντρεμένος ο άτυχος συνταξιούχος και είχε αποκτήσει μαζί της ένα αγόρι. Οσο η οικογένεια έμενε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει
συγκεντρώσει η Ασφάλεια από τους ενοίκους τις πολυκατοικίας, το ζευγάρι είχε συχνά έντονους καβγάδες. Μάλιστα, κατά μία πληροφορία που εξετάζεται με προσοχή από τους αστυνομικούς, ο 63χρονος κατηγορούσε τη Βουλγάρα ότι «έφαγε» δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό στην οποία η ίδια ήταν συνδικαιούχος!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι περίπου τρεις μήνες πριν από την εξαφάνιση του άνδρα το ζευγάρι είχε χωρίσει, αν και ο 63χρονος έκανε προσπάθεια να τα ξαναβρεί με τη 45χρονη για χάρη του ανήλικου παιδιού τους. Το βέβαιο είναι ότι στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 ο αδελφός του πρώην ναυτικού μαζί με φίλους του δήλωσαν στην Ασφάλεια Αθηνών την εξαφάνισή του. Οπως κατήγγειλαν, 10 ημέρες πριν, είχαν χαθεί τα ίχνη της Βουλγάρας και του παιδιού τους!

Ηδη, η Ασφάλεια Αττικής έχει στείλει επείγον σήμα στην Interpol και αναζητείται η 45χρονη από τις Αρχές της Βουλγαρίας για να ανακριθεί, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι γνωρίζει απόλυτα τι συνέβη. Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν ενδελεχώς αν στη δολοφονία του άτυχου άνδρα έπαιξε ρόλο ο μεγάλος γιος της 45χρονης, ο οποίος είναι 30 ετών και πιθανότατα βρίσκεται επίσης στη Βουλγαρία.

Τα 230.000 ευρώ που έκαναν φτερά και το διαζύγιο

Ευκατάστατος ήταν, σύμφωνα με το φιλικό περιβάλλον του, ο 63χρονος συνταξιούχος ναυτικός, ο οποίος είχε εξ αδιαίρετου μια πενταώροφη πολυκατοικία στην οδό Αριστοτέλους στην Καλλιθέα. Οπως αναφέρουν οι
πληροφορίες, όταν γνώρισε την πρώην σύζυγό του στη Βουλγαρία, της αγόρασε σπίτι εκεί, όπως αγόρασε και το σπίτι όπου αργότερα διέμεναν ως οικογένεια στην περιοχή της Παναγίτσας, στο Παλαιό Φάληρο. «Ο συγχωρεμένος πατέρας του 63χρονου είχε ανοίξει έναν λογαριασμό για τον εγγονό του, στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί 230.000 ευρώ. Οταν ο φίλος μου εξαφανίστηκε, ο αδερφός του μας είχε πει ότι τα λεφτά αυτά είχαν κάνει φτερά» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο στενός φίλος του άτυχου άνδρα Θεοδόσιος Τσακιστός.

Οταν ο 63χρονος χάθηκε από προσώπου γης πριν από έναν χρόνο, οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόταν καθημερινά τα τελευταία 40 χρόνια ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν στη γειτονιά. Σιγουρεύτηκαν ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί, όταν έπειτα από λίγες ημέρες εντόπισαν το αυτοκίνητό του (ένα λευκό Citroen Xsara) παρκαρισμένο ανάποδα στην οδό Καλυψούς και ξεκλείδωτο. Ετσι, ειδοποίησαν την Αστυνομία και κατήγγειλαν την εξαφάνιση του πρώην ναυτικού, ενώ ταυτόχρονα αναζητούσαν και την πρώην σύζυγό του, η οποία όμως ήταν άφαντη. Με τη Βουλγάρα γυναίκα του είχαν χωρίσει δυο τρεις μήνες πριν χαθούν τα ίχνη του.

«Ηταν παντρεμένοι πολλά χρόνια, περίπου 15, και είχαν αποκτήσει ένα αγόρι 13 ετών σήμερα. Εκείνη είχε κι άλλο παιδί, που σήμερα κοντεύει τα 30. Σαν χαρακτήρας ο Β. ήταν οξύθυμος και είναι γνωστό ότι τσακώνονταν συχνά. Οταν βρίσκονταν σε διάσταση αλλά και αφότου βγήκε το διαζύγιο, εκείνος είχε επιστρέψει και διέμενε στο σπίτι όπου έμενε παλιά, στην οδό Αριστοτέλους 7. Εκείνη, προφανώς, νοίκιασε το διαμέρισμα στην Ευαγγελιστρίας, κάτι που όμως εμείς δεν το γνωρίζαμε τότε! Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση του φίλου μας οι αστυνομικοί μάς είπαν ότι την είχαν βρει στη Βουλγαρία» περιγράφει ο κ. Τσακιστός.

Keywords
Τυχαία Θέματα