Ψωμί made in Greece στο Νιου Τζέρσι!

ΡΕΠΟΡΤΑΖGFG • Greek From GreeceΨωμί made in Greece στο Νιου Τζέρσι!Σάββατο, Φεβρουάριος 25, 2017 - 15:00

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού «ταξιδεύουν» το χωριάτικο ψωμάκι, η λαγάνα και τα ξεροψημένα κουλούρια, καθώς ένας γνήσιος ελληνικός φούρνος άνοιξε στο Νιου Τζέρσι.

Πρόκειται για το πρώτο πιλοτικό κατάστημα, με την ονομασία GFG (Greek From Greece), που φιλοδοξεί να προβάλλει

τη διατροφή και τα ποιοτικά προϊόντα της πατρίδας μας στην αχανή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ολοκαίνουργιο αρτοποιείο αποτελεί μια καθαρά ελληνική υπόθεση, αφού το 80% των προϊόντων που διατίθενται στο κατάστημα GFG παράγεται στην Ελλάδα από ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων, ενώ και ο εξοπλισμός του καταστήματος είναι σχεδόν αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής και προέλευσης.

Επίσης, πίσω από τη νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία βρίσκεται η ελληνικών συμφερόντων εταιρία Dream Foods, στην οποία συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Γιάννης Χήτος (Ζαγόρι, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Yoda.gr, Green Cola Hellas) και Γιώργος Δρόσος (Bo Concept).

Η άλλη προσέγγιση

Σύμφωνα με τους δύο επιχειρηματίες, στόχος του νέου καταστήματος είναι να προβάλλει την ελληνική διατροφή στην Αμερική και να δημιουργήσει ένα άμεσο κανάλι προσέγγισης του Αμερικανού καταναλωτή, προσφέροντας έτοιμες προς κατανάλωση ελληνικές γεύσεις.

Η εταιρία σχεδιάζει ήδη την επέκταση του συγκεκριμένου concept στην αγορά της Νέας Υόρκης, όπου έχουν ήδη εντοπιστεί τα επόμενα σημεία όπου θα λειτουργήσουν τα νέα καταστήματα GFG, ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων και σε άλλες πολιτείες. Επίσης, σύντομα θα αρχίσει τη λειτουργία του ένα ιδιόκτητο Logistic Center στην περιοχή του Νιου Τζέρσι, από το οποίο θα πραγματοποιείται η τροφοδοσία των καταστημάτων GFG.

«Τα ελληνικά προϊόντα και οι ελληνικές συνταγές ταξιδεύουν στην Αμερική. Η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής είναι απαραίτητη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και θεωρούμε ότι θα συμβάλλουμε και εμείς ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση» λέει σχετικά ο κ. Χήτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα