ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ

ΚΟΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟΠέμπτη, Αύγουστος 20, 2015 - 19:05

Μεγάλωσε από μια ανύπαντρη Αμερικανίδα, που την υιοθέτησε από την Ονδούρα, όταν ήταν αγοράκι. Η Ράφι Φρίντμαν - Γκάρσπαν δεν είναι πλέον αγόρι, αφού έκανε αλλαγή φύλου και αποτελεί τον πρώτο ανοιχτά τρανσέξουαλ υπάλληλο που προσέλαβε ο Λευκός Οίκος, σε μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στη δημόσια στήριξη που έχει εκφράσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ.

Η Ράφι Φρίντμαν - Γκάρσπαν, που έχει εργαστεί ως σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Ισότητας των Τρανσέξουαλ, θα εργαστεί ως διευθύντρια προσλήψεων στο Γραφείο του Προεδρικού Προσωπικού του Λευκού Οίκου. Η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ μεγάλωσε στο Μπρουκλάιν της Μασαχουσέτης από τη Μάριον Φρίντμαν - Γκάρσπαν, η οποία στο βιβλίο της με τίτλο «Transitions of the Heart» έχει γράψει ότι η κόρη της άρχισε να εκδηλώνει την ομοφυλοφιλία της στα 12 της χρόνια.

Η αλλαγή στην εμφάνισή της όμως έγινε όταν πήγε για σπουδές στη Νορβηγία. «Εστειλα στο εξωτερικό έναν γιο και, όταν τον επισκέφτηκα πρώτη φορά τον Μάιο εκείνης της χρονιάς, βρήκα μια κόρη» λέει η συνταξιούχος κοινωνική λειτουργός.

Η κόρη της, που βλέπει τη δράση της να δικαιώνεται με το νέο πόστο της, στο πρόσφατο παρελθόν είχε πάντως εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες της για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα να βοηθήσει τους ομοφυλοφίλους και τους τρανσέξουαλ με τη νέα νομοθεσία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα