Πρώτες γκρίνιες για τη χρέωση στις σακούλες

14:11 3/1/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠρώτες γκρίνιες για τη χρέωση στις σακούλεςΤετάρτη, Ιανουάριος 3, 2018 - 14:11

❱❱ Την έντονη ενόχληση πολλών καταναλωτών για την επιβολή χρέωσης στις πλαστικές σακούλες εισέπραξαν χθες οι εργαζόμενοι στους φούρνους, που ήταν τα πρώτα καταστήματα στα οποία εφαρμόστηκε το μέτρο, καθώς σούπερ μάρκετ, καταστήματα μαναβικής κ.λπ. παρέμειναν χθες κλειστά.

Ουσιαστικά, το πρώτο «κρας τεστ» για το τέλος της δωρεάν πλαστικής σακούλας θα γίνει σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας όλων των καταστημάτων για το

2018.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης καταγγελίες που ανέφεραν ότι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχείρησαν χθες να κόψουν πρόστιμο 500 ευρώ σε ηλικιωμένο ψαρά στη Σκόπελο, επειδή δεν έκοψε απόδειξη 0,04 ευρώ για μια πλαστική σακούλα που έδωσε σε πελάτη του. Ο ψαράς πουλούσε γόπες στο λιμάνι του νησιού και διαπληκτίστηκε με τους ελεγκτές, ενώ όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο του συμβάντος κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Τελικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν κόπηκε πρόστιμο και έληξε το περιστατικό. Ωστόσο, πηγές της ΑΑΔΕ διέψευσαν χθες το βράδυ ότι υπήρχε συνεργείο ελεγκτών στη Σκόπελο. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 250-350 σακούλες ανά άτομο ετησίως. Ετσι, το ετήσιο κόστος για πλαστικές σακούλες ανά καταναλωτή θα κυμαίνεται πλέον από 10 έως 14 ευρώ φέτος και θα αυξηθεί από το 2019 στα 24,5 έως 31,5 ευρώ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα