Προσοχή! «Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για επικίνδυνα σκευάσματα

15:28 8/6/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠροσοχή! «Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για επικίνδυνα σκευάσματαΠέμπτη, Ιούνιος 8, 2017 - 15:27

Επικίνδυνα σκευάσματα έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, τα οποία υπόσχονται ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, θέτοντας όμως σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία όσων τα καταναλώνουν.

Ο ΕΟΦ προσπαθεί να βάλει φρένο στην κατανάλωση αυτών των ακατάλληλων σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, συστήνοντας στους καταναλωτές να μην τα αγοράζουν

και να μην τα χρησιμοποιούν, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

Αυτή τη φορά ο συναγερμός αφορά τα σκευάσματα One Slim plus, Hotrod και X-drive που, όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, περιέχουν βλαβερές φαρμακευτικές ουσίες (κάποιες από αυτές έχουν απαγορευτεί από την Ε.Ε.) και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα επικίνδυνα προϊόντα εντοπίστηκαν από την αρμόδια Αρχή της Δανίας (Danish Medicines Agency - DMA), αλλά θεωρείται πιθανόν να διατίθενται και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το σκεύασμα One Slim plus, που χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους, περιέχει την απαγορευμένη (από το 2010) ουσία σιβουτραμίνη. Το προϊόν Hotrod, που προωθείται ως ενισχυτικό της σεξουαλικής δραστηριότητας, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη και το αντιβιοτικό οξυτετρακυκλίνη, ενώ το προϊόν X-drive, με παρόμοια χρήση, περιέχει σιλδεναφίλη και υοχιμβίνη.

Οπως τονίζει ο ΕΟΦ, η χρήση της σιλδεναφίλης συνδέεται με ανεπιθύμητες παρενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. «Οι καταναλωτές καλούνται να μη χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους» καταλήγει ο οργανισμός.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα